REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažni tėveliai, planuodami kelis vaikelius, dažnai susimąsto, koks amžiaus skirtumas tarp jų turėtų būti. Gal du metai? O gal daugiau nei dešimt?

REKLAMA
REKLAMA

Amžiaus skirtumas: 1-3

Privalumai: Tokio amžiaus skirtumo vaikai bus patys geriausi draugai, jie žais tais pačiais žaislais, galėsite juos rengti pakaitomis tais pačiais drabužėliais. Labai geras sprendimas turėti panašaus amžiaus vaikus ir dėl mokymosi: jaunesnis visada norės lygiuotis į vyresnį, todėl tarp jų išaugs teigiama konkurencija, jie bus imlesni ir labiau norės išmokti ir atlikti pavestas užduotis. Užaugę dažnai tampa geriausiais draugais.

REKLAMA

Trūkumai: Panašaus amžiaus vaikus labai sunku prižiūrėti. Jei abu šėlsta ir bando aukštyn kojom apversti namus, tai teks sustabdyti ne vieną, o jau abu vaikus. Dėl atsiradusių bendrų interesų, vaikai dažnai ima peštis ir muštis.

Amžiaus skirtumas: 4-5

Privalumai: Vyresnis vaikas visada padės tėvams. Mamai padės ir indus išplauti, ir skalbinius padžiauti, tėčiui statybose ir kituose darbuose bus geriausias padėjėjas, tuo tarpu mažylis galės ramiai sau žaisti kambaryje tik su savo žaislais be pykčių ir peštynių. Galima tikėtis, kad vyresnėlis visada prižiūrės mažajį.

REKLAMA
REKLAMA

Trūkumai: Kuo vyresnis vaikas, tuo geriau jis suvokia, kad daugiausiai dėmesio tėveliai skiria mažajam vaikeliui, todėl ima formuotis pavydo jausmas, egoizmas ir noras būti pirmu ir labiau pastebimu.

Amžiaus skirtumas: 6-7

Privalumai: Mama gali skirti pakankamai dėmesio savo nėštumui, sveikatai, savo pačios priežiūrai, vyresnėlis puikiai pats save prižiūrės.

Trūkumai: Formuojasi pavydas, todėl tėvai turėtų vyresniajam parodyti pakankamą dėmesį ir meilę.

Amžiaus skirtumas: 8 ir daugiau

Privalumai: Vyresnėlis bus pats geriausias padėjėjas mamai, prižiūrės vaikelį, pagamins pietus ir sutvarkys namus.

Trūkumai: Labai retai kada tarp vaikų išsivysto tikri broliški santykiai. Dažniausiai mažasis į vyresnėlį žiūri kaip į globėją.

Parengė Gerda Morozovienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų