REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

60 mokinių bendrovių iš visos Lietuvos šį ketvirtadienį Vilniuje pakvies į paskutinę ir didžiausią šiais mokslo metais mokinių mokomųjų bendrovių mugę, kurioje siūlys savo idėjas bei pristatys originalios produkcijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Moksleiviams tai – unikali galimybė parodyti savo produkciją ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir platesniam ratui žmonių. Kita vertus, mokiniams tai ir papildomas iššūkis, galintis tapti puikia motyvacija toliau plėtoti savo turimas idėjas jau už mokomosios bendrovės ribų“, – sako „Lietuvos Junior Achievement“ programų direktorė D. Strielkūnienė.

REKLAMA

Pasak organizacijos atstovės, moksleiviai sulaukia didelio susidomėjimo ne tik vieni iš kitų, bet ir iš mugėse apsilankančių žmonių. „Kiekvienas, apsilankęs mugėje ir skyręs dėmesio mokinių produkcijai, prisideda prie jaunimo verslumo skatinimo. Be to, ši mugė – puiki proga rasti niekur nematytą rankų darbo dovanėlę artėjančios Motinos dienos proga“, – teigia D. Strielkūnienė.

Šiemet jau sėkmingai įvyko trys mažesnės mokinių mokomųjų bendrovių mugės Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vyksiančioje mugėje bus galima įsigyti daugybę rankų darbo gaminių, tačiau mugės dalyviai ne tik prekiaus pačių sukurtais produktais, bet ir varžysis dėl geriausios mokinių mokomosios bendrovės vardo bei rėmėjų įsteigtų prizų. Beveik 20 narių komisiją sudarys patyrusių verslininkų komanda, kuri vertins bendrovių idėjas, pristatymo gebėjimus bei kitus sėkmingą verslą kurti norintiems reikalingus įgūdžius.

Mokomosios mokinių bendrovės pagal „Lietuvos Junior Achievement“ programą šalies mokyklose kuriamos jau beveik du dešimtmečius. Mokiniai, įkūrę tokią bendrovę, gali teorines ekonomikos žinias pritaikyti praktiškai ir patys paragauti verslininko duonos.

Mugė vyks dešiniojoje Neries krantinėje įsikūrusio „Swedbank“ administracinio pastato fojė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų