REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais jau nieko nenustebinsi pabuvojęs Londone, Paryžiuje, Romoje ar Vienoje, tačiau nedidelė pasaulio gyventojų dalis yra girdėję apie Vilnių, Mendozą ir Čaniją. Šie miestai yra puikios vietos atostogoms, nes gali pasiūlyti išties daug. Pristatome jums 7 slapčiausias vietas atostogoms pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

1. Ostinas, Teksasas, JAV

Ostinas (nuotr. Gamintojo)Ostinas (nuotr. Gamintojo)

Daugybė žmonių galbūt to ir nežino, bet ne Dalasas, o Ostinas yra Teksaso sostinė. Šis miestas greitai populiarėja kaip viena lankomiausių Amerikos vietų ne tik atostogoms, bet ir gyvenimui. Ir neveltui, juk čia renkasi jauni įvairių sričių profesionalai, menininkai ir studentai.

REKLAMA

Miesto centras yra ganėtinai judrus ir gyvas, o kaimynystėje esančios vietos taip ir prašosi būti išžvalgytos. Visgi Ostinas turi ir mažo, jaukaus miestelio žavesio. Čia galima išbandyti begalę užsiėmimų ir atrakcijų, tokių kaip puikūs golfo kursai, parkai ar keliavimo pėsčiomis maršrutai. Maistas, naktinis gyvenimas ir parduotuvės čia pasaulinio lygio, o muzika - viena geriausių pasaulyje.

2. Vilnius, Lietuva

Vilnius (nuotr. Gamintojo)Vilnius (nuotr. Gamintojo)

Vilnius yra Lietuvos sostinė, pagarsėjusi Europos viduramžių istorijoje. Vilniaus senamiestis pripažintas kaip UNESCO pasaulio paveldo šedevras, kuriame galima pamatyti daugiau nei 2 000 gotikos, viduramžių, baroko ir renesanso stilių architektūros pavyzdžių. Visi jie supa neo-klasicizmo stiliaus miesto aikštę ir katedrą.

REKLAMA
REKLAMA

Čia taip pat galima aplankyti labai įdomų KGB muziejų, kuris įkurtas buvusio Sovietų Sąjungos kalėjimo viduje. Jei norėtumėte pamatyti įspūdingą miesto panoramą, keliaukite į Gedimino pilį, kuri buvo pastatyta dar XIII amžiuje.

3. Čavengas, Tailandas

Čavengas (nuotr. Gamintojo)Čavengas (nuotr. Gamintojo)

Šis gyvenimu pulsuojantis miestas stovi ant rytinio Samui salos kranto. Kadangi jame daugybė aludžių, naktinių klubų bei barų, čia kasnakt verda naktinis gyvenimas. Būtent dėl to Čavengas yra ypač mėgiamas jaunų lankytojų. Dieną jie plūsta į puikius paplūdimius, o naktį drebina miestą. Be to, dėl nuostabios salos gamtos tai puiki vieta ne tik jaunimo, bet ir šeimos atostogoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Lionas, Prancūzija

Lyonas (nuotr. Gamintojo)Lyonas (nuotr. Gamintojo)

Lionas yra vienas iš šio sąrašo žinomiausių miestų ir taip pat populiarus UNESCO pasaulio paveldo objektas. Šis vaizdingas miestas turi ilgą ir turtingą istoriją, kuri prasidėjo prieš 2 000 metų. Būdamas Romėnų imperijos kontrolėje, miestas buvo žinomas kaip Lugdunum, ir tapo svarbiu šilko tiekėju bei pramonės centru.

Čia yra daugybė tokių lankytinų vietų kaip Sibilės šventykla, Fourviere bazilika, romėnų teatrai ir Švento Jono katedra. Juos supantis Rodano rajonas yra taip pat gerai žinomas dėl prancūzų virtuvės delikatesų.

REKLAMA

5. Mendoza, Argentina

Argentina (nuotr. Gamintojo)Argentina (nuotr. Gamintojo)

Šis ramus miestas stovi Akonkagvo kalno, kuris yra aukščiausias šalies vakaruose, šešėlyje. Mendoza taip pat yra ir regiono provincijos, kurioje ir stovi miestas, pavadinimas. Ši vieta ypač mėgiama nuotykių entuziastų, kadangi čia jie gali slidinėti, plaukti plaustais, eiti į žygius ir lipti  į kalnus. Šiame regione yra daugiau nei 1 000 vynuogynų, kuriuos galima apžiūrėti. Neveltui šis regionas yra pagarsėjęs kaip vienas geriausių visame pasaulyje pripažįstamo vyno rūšių tiekėjų.

REKLAMA

6. Čanija, Graikija

Čanija (nuotr. Gamintojo)Čanija (nuotr. Gamintojo)

Čanija yra ganėtinai panaši į Venecijos miestą Italijoje. Čanijos miestas yra vakarinėje Kretos salos dalyje ir 1400-aisiais buvo valdomas venecijiečių. Pastebėsite, jog didžiojoje architektūros dalyje matyti Italijos įtaka. Venecijos uostą aplankyti būtina, jei norite pajusti miesto atmosferą ir stebėti tenykščius gyventojus. Senamiestyje galėsite pasivaikščioti žaviomis siauromis gatvelėmis bei aplankyti daugybę parduotuvėlių. Netoliese esantys paplūdimiai yra idealūs norint pasidžiaugti saule, smėliu ir vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. San Sebastianas – Donostija, Ispanija

Sen Sebastianas (nuotr. Gamintojo)Sen Sebastianas (nuotr. Gamintojo)

San Sebastianas įsikūręs palei jūrą, šiaurinėje Ispanijos dalyje, prie Baskų įlankos krantų. Tai puiki vieta deginimuisi saulėje, plaukiojimui bei banglenčių sportui. Šis žavus miestas yra dviejų smėlėtų paplūdimių namai, bei leidžia pamatyti fantastišką Konso įlankos panoramą. Jei norėsite išbandyti vietinę virtuvę, čia rasite daugybę barų ir jūros gėrybių restoranų, o jeigu užlipsite ant Igueldo kalno, galėsite pasigrožėti nuostabiais apylinkių vaizdais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų