REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos institucijose dirba kitoms valstybėms lojalūs arba šalies nacionalinio saugumo interesų nesuvokiantys žmonės – mano Lietuvos tautininkų sąjungos lyderis, Seimo narys Gintaras Songaila.

REKLAMA
REKLAMA

FSB agentais vadinami ne tik tie, kurie priešinasi Visagino atominei elektrinei, bet ir tie, kas nepritaria elektrinei Ragainėje (Nemanas – Kaliningrado sritis, Balsas.lt)“, – aiškino G. Songaila, pridurdamas, kad Rusijoje įkalintą visoms trims regiono elektrinėms besipriešinusį visuomenininką Michailą Kostiajevą esą išdavusios Lietuvos institucijos nėra pasiruošusios atremti prieš ją vykdomo branduolinio puolimo.

REKLAMA

„Su Michailu Kostiajevu pavyko susitikti įkalinimo įstaigoje. M. Kostiajevas pirmos instancijos teisme buvo nuteistas kalėti dvejus metus. Po to, kai bandė grįžti į Karaliaučių, mano žiniomis, buvo suimtas jau traukinyje. Prieš tai jis penkis mėnesius prašėsi politinio prieglobsčio Lietuvoje“, – pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pabrėžė G. Songaila.

Anot G. Songailos, Lietuvos užsienio reikalų ministerijos ir kitų institucijų požiūris į M. Kostiajevą, kuris, pasak politiko, yra sąžinės kalinys, laikytinas apgailėtinu ir pavojingu. Tiesą sakant, man atrodo, kad Lietuvos institucijose dirba veikėjai, kuriems neatrodo, kad atominės elektrinės Nemane ir Astrave kelia grėsmę nacionaliniam saugumui arba jie dirba kitos valstybės interesams. <...> Taip pat atrodo, kad labai daug reiškia pinigai. Prisimenant Alesio Beliackio atvejį (kai Lietuvos institucijos išdavė Aleksandro Lukašenkos režimui finansinę informaciją, kuria remiantis minėtas opozicionierius buvo suimtas, – Balsas.lt), tada kilo didelis triukšmas, nes tas atvejis susijęs su daug kam svarbiais finansavimo reikalais. M. Kostiajevo atveju, kai kalbama apie idėjinę poziciją, triukšmas nekyla“, – sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo pabaigoje M. Kostiajevas sulaikytas Černiachovske, kai grįžo iš Lietuvos, kur slapstėsi nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio. Sukčiavimu apkaltintas M. Kostiajevas teisme teigė, kad jo byla sufabrikuota, o liudytojams daromas spaudimas

Spaudos konferencijoje Seimo nariai G. Songaila ir Kazimieras Uoka taip pat pasakojo apie balandžio 26-ąją vykdytus renginius nuo Nemano iki Minsko, minint Černobylio branduolinės katastrofos sukaktį ir protestuojant prieš planus statyti regione tris branduolines jėgaines. K. Uoka, mėginęs nukakti į protesto renginius Minske, buvo neįleistas į Baltarusiją. Pasak K. Uokos, visose trijose šalyse renkami protesto prieš atominius projektus parašai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų