REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolininkai ir fotomodeliai. Pasaulyje tai – įprastas derinys, bet Lietuvoje futbolininkai retai pasirenkami fotomodeliais. Tačiau kaunietė fotografė Kristina Sabaliauskaitė tai pamėgino. Jos fotomodeliais tapo Vilniaus futbolo klubo REO žaidėjai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus futbolo klubas manęs paprašė nuotraukų savo interneto svetainei bei žaidėjų anketoms. Iš pradžių pamaniau, kad tai tiesiog elementarūs, oficialūs portretai, tačiau vėliau savo nuomonę pakeičiau“, - pasakojo K.Sabaliauskaitė.

REKLAMA

Fotografę savo nuomonę pakeisti paskatino kitų Lietuvos futbolo klubų tinklalapiai.

„Išstudijavau visas Lietuvos A lygos futbolo klubų interneto svetaines. Į akis krito tai, kad beveik visų futbolininkų nuotraukos – bendros komandų ir portretinės – yra statiškos, įprastos ir be emocijų. Todėl A lygos debiutantams iš Vilniaus pasiūliau surengti linksmesnę fotosesiją“, - pasakojo fotografė.

Kaunietė fotografė neturėjo daug laiko, nes futbolininkai rengėsi Lietuvos čempionato rungtynėms. Fotosesiją K.Sabaliauskaitė surengė „Sportimos“ manieže – lauke tuo metu baisiai lijo, stadiono veja dar nebuvo žalia.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsinešiau į maniežą papildomą apšvietimą. Teko kaišioti elektros laidus pro apsauginį tinklą, reguliuoti šviesas, viskas atrodė pakankamai ekstremalu, tiek dėl laiko stygiaus, tiek dėl techninių sąlygų“, - prisiminė fotomenininkė.

Jai taip pat teko ir stengtis, kad prie fotosesijų nepratę futbolininkai prieš objektyvą atrodytų natūraliai, atsipalaiduotų, nebūtų  susikaustę.

„Galbūt tai kiek ir moteriškas požiūris, bet sportininkas nuotraukoje nebūtinai turi būti rimtas tarsi tik agresyviai nusiteikus galima būtų ruoštis kovai. Mano nuomone teigiama emocija dažnai turi kur kas didesnių galių“, - minėjo Kristina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fotografę visada domino nesuvaidintas ir tikras kiekviename žmoguje esantis grožis.

„Iki šiol nebuvau fotografavusi futbolininkų, todėl man pačiai buvo labai įdomu pažvelgti į juos pro savo prizmę. Aišku, laiko turėjau labai nedaug, ir sąlygos toli gražu nebuvo tokios, kokiomis dirba Annie Leibowitz, tačiau pamėginti buvo verta“, - pasakojo K.Sabaliauskaitė.

Tiesa, menininkei po fotosesijos prireikė šiek tiek pakoreguoti tikrovę. Vilniečių vartininkas Valdas Jakimavičius rytinės treniruotės metu buvo mokykloje, kurioje vedė kūno kultūros pamokas, todėl galėjo tik trumpam atvykti jau po to, kai bendra nuotrauka jau buvo padaryta. Tad jį teko „įklijuoti“ kompiuterinėmis programomis.

„Tai – mano pirmas darbas su sportininkais, tačiau tikrai ne paskutinis. Kitą fotosesiją daryčiau daugiau kūrybišką ir su įdėja. Manau, ir sporto fotografijoje galima improvizacija.", - sakė K.Sabaliauskaitė.

Martynas Jefišovas (nuotr. Kristinos Sabaliauskaitės)Martynas Jefišovas (nuotr. Kristinos Sabaliauskaitės)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų