REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno daugiabučio Londono rytuose gyventojams per vasaros olimpines žaidynes gali tekti gyventi su priešlėktuvinėmis raketomis ant namo stogo, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstoma galimybė dviem mėnesiams ant namo įkurdinti vieną priešraketinės gynybos sistemą ir 10 karių, sakoma namo gyventojams išdalytame rašte. Pasak Gynybos ministerijos, raketų dislokacijai pasirinktos kelios vietos, tačiau galutinis sprendimas kol kas nepriimtas.

REKLAMA

Žurnalistas Brajanas Velanas (Brian Whelan), gyvenantis šiame name, sakė, kad pradžioje bus atlikti bandymai. Jei jie bus sėkmingi, raketos kartu su kariais atsidurs ant stogo. Žurnalistas skundėsi, kad gyventojai iš anksto apie tai nebuvo informuoti. Rašte žinybos gyvenamojo namo pasirinkimą grindžia tuo, kad nuo jo matosi „visas dangus virš Olimpinio parko“.

Olimpinių žaidynių, kurios prasidės liepos 27-ąją, saugumu rūpinsis daugiau kaip 40 000 saugumo pajėgų atstovų. 2005 metų liepą, praėjus dienai po to, kai 2012 metų vasaros olimpinių žaidynių sostine buvo paskelbtas Londonas, čia per savižudžių išpuolius metropolitene ir viename autobuse žuvo 52 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų