REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vievio paukštyno" akcininkai penktadienį susirinkime pritarė paukštyno gelbėjimo planui.

Didesnę nei 54 proc. akcijų dalį valdanti paukštyno savininkų dauguma pavedė bendrovės, kuriai iškelta bankroto byla, administratoriui sudaryti taikos sutartis su kreditoriais bei su jais atsiskaityti ir taip atkurti paukštyno mokumą bei nutraukti bankroto bylą.

REKLAMA
REKLAMA

AB „Vievio paukštyno" akcininkai susirinkime pritarė, kad atsiskaitymui su kreditoriais paukštynui paskolą suteiktų AB "Kauno grūdai", kreditorius ir didžiausias paukštyno akcininkas. Paskolą Vievio paukštynui planuojama pervesti nedelsiant, kai bus sutvarkyti visi teisiniai klausimai. Tai neturėtų užtrukti ilgiau nei dvi savaites, tuomet galėtų prasidėti atsiskaitymai su patvirtintais kreditoriais.

REKLAMA

„Vievio paukštynas" kreditoriams yra skolingas per 53 mln. litų, kurie susikaupė per ankstesnius veiklos metus dėl nepalankios situacijos Europos Sąjungos rinkoje.

„Vievio paukštynas", nepaisant esamo statuso, dirba sėkmingai ir per pirmuosius tris šių metų mėnesius iš ūkinės veiklos gavo 13,8 mln. litų pajamų, o jo veiklos ir administravimo išlaidos per tą patį laikotarpį sudarė 12,3 mln. litų.

Paukštyne šiuo metu laikoma maždaug 1 mln. vištų dedeklių. 80 proc. paukščių nuosavybės teise priklauso "Kauno grūdams", likusius 20 proc. paukščių "Kauno grūdai" nuomojasi iš "Vievio paukštyno". "Vievio paukštynas" pajamas gauna už vištų nuomą bei parduodamas pašarų gamybos, vištų priežiūros, skerdimo, kiaušinių paruošimo ir kitas reikalingas paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų