REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradicija prekiauti šviežia žuvimi Danės upėje tiesiai iš žvejų laivų niekaip neprigyja, bet uostamiesčio politikai nepraranda vilties.Prekiauti šviežia žuvimi tiesiai iš žvejų laivelių Danės upėje paskutinį kartą bandyta pernai birželį, per Tarptautinę žvejo dieną. Klaipėdiečiai būriais plūdo į krantinę, o žvejai per kelias valandas pardavė daugiau kaip 4 tonas žuvies.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų laivas didesnis, su aukštesniu antstatu, tad negalėjome praplaukti pro tiltą. O vietos, kurios būtų patogios žvejams, buvo užimtos, nes vyko rekonstrukcijos, stovėjo keltas. Kur laisviau buvo negalima – operavo kiti operatoriai ir dėl to nepavyko rasti kompromiso. Mums buvo paprasčiausiai naudingiau neprekiauti ta šviežia žuvimi“, – aiškino Klaipėdos žuvininkystės vietos veiklos grupės pirmininkas Petras Cirtautas.

REKLAMA

Žvejai sako, kad turėtų būti paskirta nuolatinė vieta, patogi ir žvejams, ir pirkėjams. Be to, žvejus prašoma atleisti nuo mokesčio už naudojimąsi krantine.

„Žvejams būtų patrauklu. Prekyba turėtų vykti nuo tų pačių Danės krantinių, kur dabar yra numatyta, iki tilto. Bet būtina, kad tai ekonomiškai žvejams apsimokėtų“, – dėstė žvejų atstovas Mindaugas Rimeikis.

„Priėmėme komisijos rezoliuciją kreiptis į administracijos direktorę, kad būtų surasta galimybė skirti vietą, kuri priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei. Žvejai galėtų prekiauti prieš Pilies tiltą – ta vieta patogi“, – kalbėjo Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Valerijonas Bernotas.

Vis dėlto pabrėžiama, kad žuvis – tai ne bulvės ar obuoliai. Kartais dėl prastų orų žvejai į jūrą negali išplaukti net kelias paras. Todėl tikėtis itin šviežio laimikio tiesiai iš jų laivų kasdien būtų naivu.

Asta Kažukauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų