REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinas – žmogaus teisių gynėjas Čen Guangčengas(Chen Guangcheng) pasislėpė JAV pasiuntinybėje Pekine, pabėgęs iš namų arešto, šiandien praneša BBC su nuoroda į  kitą aktyvistą ir disidentą Hu Dzia (Hu Jia).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Hu Dzia, Čen Guangčengas pabėgo dar praeitą sekmadienį, tačiau informacija apie tai pasirodė tik dabar. Bėgdamas jis turėjo peršokti aukštą sieną, kuri supo jo namą Dunšigu (Dunshigu) kaime, o paskui įveikti šimtus kilometrų iki Kinijos sostinės.

REKLAMA

Čen Guangčengas, kuris išgarsėjo, kai žurnale „Time“ jo tyrimų pagrindu pasirodė straipsnis apie priverstinius abortus Kinijoje, anot organizacijos „ChinaAid“, yra „JAV saugomas“. JAV veda derybas su Kinija dėl tolimesnio žmogaus teisių gynėjo likimo.

Organizacijos „Human Rights in China“ duomenimis, pabėgus Čen Guangčengui iš arešto Kinijos valdžia ssuėmė jo brolį ir sūnėną. Jungtinių Tautų Žmogaus teisių vyriausioji komisarė Navi Pillay jau išreiškė susirūpinimą dėl grėsmės pabėgusio aktyvisto giminaičiams.

Čen Guangčengas 2006 metais buvo nuteistas kalėti keletą metų po to, kai tais pačiais metais jis davė interviu žurnalui „Time“. Nuo 2010 metų jis buvo namų arešte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų