REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug 12 tūkstančių žmonių, kuriems buvo pasakyta, jog mokesčių deklaracijos pildyti nereikia, vėliau per klaidą buvo išsiuntinėti pranešimai apie skirtas baudas, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Mokesčių ir muitinės įstaigos (HM Revenue and Customs, HMRC) išsiuntinėti laiškai, įspėjantys apie nuo antradienio pradedamas skaičiuoti baudas – po 10 svarų nuo kiekvienos uždelstos dienos. Tačiau anksčiau tie patys gyventojai buvo informuoti, kad jiems pildyti pajamų deklaracijos (self-assessment) formos nereikia, kadangi jų mokesčiai gali būti tvarkomi PAYE sistemos pagalba.

REKLAMA

HMRC atsiprašė už klaidą.

Milijonai Britanijos gyventojų kasmet savarankiškai deklaruoja pajamas. Norintiems susigrąžinti dalį sumokėtų mokesčių galutinė deklaracijų pateikimo data elektroniniu būdu buvo nustatyta vasario 2-oji. Popierinėms deklaracijų versijoms galutinė data buvo spalio 31 d.

Visiems HMRC sąrašuose esantiems piliečiams, iš kurių laukta pateikiant deklaracijų, tačiau jos negautos, buvo išsiuntinėti laiškai. Juose gyventojai raginti susisiekti su HMRC ir pateikti įrodymus tuo atveju, jei dėl pasikeitusių aplinkybių jiems mokesčių deklaravimas nėra būtinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, tai galėjo tie žmonės, kurie prieš kelis metus dirbo savarankiškai, tačiau dabar buvo įdarbintas įmonėje, sumokėjo mokesčius per PAYE sistemą ir turėjo vienintelį pajamų šaltinį.

Teigiama, kad tokius įrodymus pateikė 130 tūkstančių gyventojų, todėl juos HMRC iš sąrašų pašalino. Nepaisant to, per klaidą daliai jų buvo vėl išsiųsti pranešimai dėl gręsiančių sankcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų