REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis rimtėjanti „uodų problema“ Dalaveno regione centrinėje Švedijoje privertė šalies vyriausybę imtis drastiškų priemonių. Kraujo ištroškę vabzdžiai bus bombarduojami iš sraigtasparnių, kad kuo daugiau jų būtų sunaikinta dar iki vasaros pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Dalaveno regiono gyventojai jau kurį laiką „piktai zirzė“, kad vasaromis čia gyventi tampa tiesiog nebeįmanoma, kai aplink pilna išalkusių uodų.

REKLAMA

Vyriausybė nutarė spręsti problemą ir trečiadienį paskelbė, kad visoje apylinkėje bus mėtomos „pesticidų bombos“. 9 tūkst. Hektarų plote bus taikomasi į tas vietas, kur veisiasi uodų lervos, taip siekiant besidauginančiai populiacijai padaryti kuo daugiau žalos.

„Žmonėms tikrai labai blogai, kai ten tokia daugybė uodų“, – laikraščiui „Aftonbladet“ sakė Švedijos aplinkos ministrė Lena Ek.

Vis dėto planuojama uodų naikinimo akcija kelia ir nerimą: pasigirdo abejonių, kad pesticidai visų uodų neišnaikins, o išlikę taps dar stipresni ir atsparūs pesticidams.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime būti atsargūs ir apsidrausti, kad nepaskatintume atsparumo pesticidams. Dėl to Vyriausybė yra patvirtinusi planą ir prieš pradedant uodų naikinimą vietoje bus atliekami bandymai“, – užtiktino ministrė.

Planuojamas naudoti pesticidas – „Vectobac G“, kuris yra biologiškai suyrantis, o regiono savivaldybės pačios pasirinks laiką, kada pradėti uodų bombardavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų