REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rumunijos vyriausybei pareikštas nepasitikėjimas. Už socialistų ir liberalų inicijuotą nepasitikėjimą premjero Mihai'aus Razvano Ungureanu'o kabinetu penktadienį balsavo 235 deputatai. Devyni buvo prieš, keturi balsai pripažinti negaliojančiais. Opozicija kaltina vyriausybę korupcija ir kritikuoja jos griežtą taupymo kursą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybę pavyko nuversti, nes praėjusiomis savaitėmis daug valdančiosios partijos deputatų perbėgo į opoziciją. Valdančioji Liberaldemoratų partija (PDL) dėl pastarųjų ketverių metų taupymo politikos, algų ir pensijų mažinimo bei mokesčių didinimo prarado populiarumą.

REKLAMA

Likus šešiems mėnesiams iki lapkritį numatytų parlamento rinkimų prezidentas Traianas Basescu dabar turės naujam premjerui pavesti sudaryti vyriausybę.

M. R. Ungureanu'as prieš balsavimą įspėjo, kad nepasitikėjimas vyriausybe gali sukelti destabilizaciją ir pakenkti Rumunijos, kaip patikimos partnerės Europos Sąjungoje (ES), įvaizdžiui.

Vasario pradžioje iš pareigų pasitraukė tuometinio premjero Emilio Boco vadovaujama vyriausybė. Ir tada to priežastis buvo kritika dėl Rumunijos taupymo kurso,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų