REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Ispaniją prislėgė blogos naujienos, o šalies užsienio reikalų ministras teigia, kad Ispanija susidūrė su „didelio masto krize“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis oficialiais duomenimis, nedarbo lygis Ispanijoje pasiekė rekordą – 24,4 proc., o reitingų agentūra „Standard and Poor's“ (S&P) sumažino Ispanijos skolinimosi reitingą ir įspėjo dėl laukiančių pavojų. Be to, mažmeniniai pardavimai smuko dvidešimt pirmą mėnesį iš eilės.

REKLAMA

„Šie duomenys siaubingi visiems ir siaubingi vyriausybei. Ispaniją ištiko didelio masto krizė“, – interviu vietos radijo stočiai sakė šalies užsienio reikalų ministras Jose Manuel Garcia–Margallo.

S&P akcentavo padidėjusią riziką dėl blogų paskolų Ispanijos bankuose bei paragino Europos šalis imtis veiksmų, padėsiančių skatinti ekonomikos augimą.

Ispanijos vyriausybė jau išgelbėjo keletą bankų, o investuotojai nerimauja, kad dėl lėtėjančios ekonomikos pažeidžiamus skolintojus gali sukrėsti dar viena blogų paskolų banga.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikai traukiantis, net įgyvendinus griežtas taupymo priemones, Ispanija vargu ar gali tikėtis šiemet pasiekti griežtus viešojo deficito planinius rodiklius.

Ministras pirmininkas Mariano Rajoy ketvirtadienį sakė, kad ir toliau taikys taupymo priemones, nors jos ir apsunkina ekonomiką, bei paragino kitas Europos valstybes imtis ekonomikos skatinimo priemonių.

Analitikai teigia, kad Ispanija padėtis sudėtinga, ir ragina vyriausybę kuo greičiau spręsti su bankų sektoriumi susijusias problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų