REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos mokesčių tarnyba (HMRC) per klaidą atsiuntė 12 tūkst. piliečių pranešimus, kuriuose reikalaujama sumokėti baudą. Jie buvo kaltinami neužpildę laiku pajamų deklaracijų, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos gyventojai - individualūs verslininkai ir kiti asmenys, pasirinkę savisamdos formas, - gauna specifines pajamų deklaracijas. Jiems tenka savarankiškai pildyti dokumentus ir siųsti juos mokesčių tarnyboms. Šiais metais deklaracijos turėjo būti pristatytos vasario 2 dieną, tačiau apie 130 tūkst. šalies gyventojų neišsiuntė dokumentų laiku.

REKLAMA

Tokia situacija susiklosto kasmet - paprastai neužpildę laiku pajamų deklaracijų žmonės per metus kažkur įsidarbindavo arba neturėdavo pajamų. Pirmu atveju jie neprivalo mokėti mokesčių kaip "savisamdžiai", nes pajamų mokesčius iš jų atlyginimų išskaičiuoja kompanijos. HMRC išsiuntė piliečiams 130 tūkst. laiškų su prašymu susisiekti su mokesčių tarnyba ir pasitikslinti, ar jie apskritai privalo pildyti deklaracijas savarankiškai.

Tie žmonės, kurie neatsakė laiku, gavo pranešimus apie jiems skirtą baudą. Už kiekvieną pavėluotą dieną piliečiams buvo skiriama 10 svarų sterlingų bauda (16,2 JAV dolerio). Baudos dydis negali viršyti 900 svarų. Be to, piliečiai turėdavo sumokėti fiksuotą 100 svarų baudą. Pastebima, kad 12 tūkst. piliečių gavo tokius pranešimus per klaidą. HMRC jau atsiprašė už aplaidumą savo darbe ir pažadėjo jį ištaisyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų