REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetas pritarė  Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūno Vidmanto Žiemelio pateiktam  nutarimo projektui,  kuriuo siekiama kartu su eiliniais Seimo rinkimais paskelbti  patariamąjį referendumą „Dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Ši Krikščionių partijos iniciatyva motyvuojama Konstitucijos 9 straipsnyje įtvirtinta Lietuvos Respublikos piliečių teise svarbiausius Valstybei ir Tautos gyvenimui klausimus spręsti tiesiogiai referendume.

REKLAMA

V. Žiemelio teigimu, naujos atominės elektrinės statybos klausimas kaip tik yra vienas iš tokių, nes jis numato ilgalaikius valstybės finansinius įsipareigojimus, taip pat gali įtakoti gyvenimo Lietuvoje saugumą.

Referendumo iniciatyvą  taip pat paskatino aplinkybė, kad derybos su galimais naujos AE statytojais keletą metų buvo vykdomos už „uždarų durų“, nesuteikiant galimybės nei energetikos ekspertams, nei žiniasklaidai susipažinti su visiems šalies piliečiams svarbiomis ekonominėmis ir finansinėmis pasekmėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kyla pavojus, jog pasinaudojus energetinės priklausomybės problemomis, bus siekiama ypatingos sprendimų priėmimo skubos, kuri neleis visuomenei pakankamai supažindinti su numatomu įgyvendinti projektu bei prisiimamų įsipareigojimų  pasekmėmis valstybės ateičiai.

„Naujos valstybės skolos gali gulti ne tik ant dabartinių mokesčių mokėtojų, bet ir ant jų vaikų bei anūkų pečių. Todėl tokie svarbūs sprendimai turi būti priimami ypatingai skaidriai, įsiklausant į specialistų argumentus ir viešai aptariant juos visuomenėje, kad piliečiai netaptų vienadienių politinių sprendimų ar siaurų energetikų verslo grupių interesų įkaitais“, – sakė V. Žiemelis

Šį nutarimo projektą Seime numatoma svarstyti gegužės 10 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų