REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

raganinis vėjas, siautęs šiauriniuose Ispanijos regionuose, vos netapo stambios aviakatastrofos priežastimi. Laimei, keleiviniai lėktuvai Bilbao oro uoste nusileido sėkmingai. Tačiau – tik pilotų meistriškumo dėka.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprus vėjas, kurio gūsiai siekė net 103 km per valandą, o kai kuriose gyvenamose vietovėse – net 13o-140 km per valandą, įsisiautėjo Baskų krašte ir Navaroje ketvirtadienį. Dėl to  pirmoje dienos pusėje buvo apribotas Viktorijos oro uosto darbas – nebuvo leista nusileisti trijų vidaus reisų lėktuvams, remdamasis Deia.com praneša newsru.com. Tačiau Bilbao oro uostas, atsidūręs pačiame siautėjančios stichijos epicentre, dirbo toliau.

REKLAMA

Vaizdo reportaže matyti, kokių sunkumų patiria apie dešimt mėginančių nusileisti keleivinių lėktuvų. Didesni orlaiviai po kelių nesėkmingų bandymų vis dėlto nusileido, bet ir nusileidimo taku riedėjo blaškomi vėjo. Mažesniems lėktuvams buvo dar sunkiau – vos tik jų važiuoklės paliesdavo nusileidimo taką, vėjas vėl pakeldavo orlaivius aukštyn. Vis dėlto visiems lėktuvams pavyko nusileisti. Pranešama, kad nei keleiviai, nei įgula nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanų žiniasklaidos duomenimis, dėl įsisiautėjusios stichijos ir užvirtusių medžių sunkumų kilo ir kai kuriose autostradose. Taip pat pranešama, kad kai kuriose gyvenvietėse buvo nutrūkęs elektros tiekimas. Uostuose ketvirtadienį dėl štormo galimybės įvesti apribojimai neatšaukti ir šiandien – bangoms pakilus iki 3 metrų aukščio, laivams uždrausta plaukti į jūrą.

Prognozuojama, kad vėjas, didžiausią greitį pasiekęs ketvirtadienį apie 16 val. vietos laiku, rimti ims tik penktadienio vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų