REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 27 d. Krašto pasaugos ministerijoje vyks 17-asis respublikinio mokinių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalas, kuriame dalyvaus trisdešimt atrankiniuose konkurso etapuose geriausiai pasirodžiusių moksleivių ir juos paruošusių mokytojų iš visos Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso nugalėtojams apdovanojimus įteiks krašto apsaugos viceministrė Indrė Pociūtė-Levickienė, Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, laikiniai einantis Lietuvos kariuomenės vado pareigas gen. mjr. Jonas Vytautas Žukas bei kiti konkurso organizatoriai ir rėmėjai.

REKLAMA

Finale mokiniai varžysis dviem etapais. Pirmojo metu finalininkai, suskirstyti į penkias grupes po šešis varžysis dėl geriausiojo grupėje vardo. Finalo nugalėtojai paaiškės per antrąjį etapą, kuriame žinių mūšyje varžysis penki grupių nugalėtojai ir aktyviausias dalyvis iš salės. Pastarųjų teisingų atsakymų skaičius ir nulems konkurso nugalėtoją.

Konkurso finalo pertraukoje dalyviams numatyta viešnagė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione. Mokiniai susitiks su Garbės sargybos kuopos kariais, susipažins su padalinio paskirtimi, padedami karių finalininkai pabandys atlikti keletą rikiuotės elementų. Konkurso dalyviai taip pat galės pabendrauti su bataliono kariais apie jų tarnybą, laisvalaikį, pamatyti jų kasdienybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ – respublikinis mokinių konkursas, skirtas aukštesniųjų klasių mokiniams, rengiamas jau šešioliktą kartą. Daugiau nei dešimt metų konkursą drauge organizuoja Krašto apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijos.

Konkurso tikslas – paskatinti mokinius domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti jaunimo pilietiškumą, pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursas vyksta trimis etapais. Pirmasis rengiamas mokyklose, antrasis – internetu, trečiasis, finalinis, organizuojamas viename iš Lietuvos kariuomenės padalinių.

Idėja organizuoti konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ gimė 1995 m. tuometinės Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos (SKAT) štabe. SKAT tuo metu daug dėmesio skyrė darbui su jaunimu, nuolat ieškojo naujų, įvairesnių bendravimo formų. Konkursas buvo sumanyta kaip priemonė paskatinti moksleivius domėtis savo šalies istorija, Lietuvos kariuomenės istorija, kovomis už nepriklausomybę, rezistencijos laikotarpiu.

Per visus konkurso gyvavimo metus konkurse dalyvavo daugiau kaip dešimt tūkstančių mokinių iš visos Lietuvos.

Pastaba žiniasklaidai: renginys vyks Krašto apsaugos ministerijoje (Totorių g. 25/3, Vilnius), pradžia – 10.00 val., nugalėtojų apdovanojimo ceremonija – 17.20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų