REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bė kre­ipsis į Vy­riau­sią­ją tar­ny­bi­nės eti­kos ko­mi­si­ją dėl Šiau­lių oro uos­to di­rek­to­riaus Ro­mo Mik­šio. Agi­tuo­da­mas už plo­tus oro uos­to plėt­rai di­rek­to­rius nu­ty­lė­jo, jog ga­li tek­ti iš­pirk­ti jo bro­lio skly­pus.

REKLAMA
REKLAMA

Išk­vies­tas ant ki­li­mė­lio

Va­kar ry­tą R. Mik­šys bu­vo iš­kvies­tas į Sa­vi­val­dy­bę ir in­for­muo­tas, jog dėl jo el­ge­sio bus krei­pia­ma­si į Vy­riau­sią­ją tar­ny­bi­nės eti­kos ko­mi­si­ją (VTEK). Di­rek­to­riui pa­siū­ly­ta ir pa­čiam svars­ty­ti, ar ga­li to­liau va­do­vau­ti įmo­nei.

REKLAMA

Per spau­dos kon­fe­ren­ci­ją, ku­rio­je da­ly­va­vo vi­si Sa­vi­val­dy­bės va­do­vai, me­ras Jus­ti­nas Sar­taus­kas in­for­ma­vo, jog ap­si­spręs­ta ne tik kreip­tis į eti­kos sar­gus, bet ir at­lik­ti įmo­nės veik­los au­di­tą.

„Gal mes dar ne vis­ką ži­no­me“, – sa­kė J. Sar­taus­kas. Jis tvir­ti­no apie tris R. Mik­šio bro­lio skly­pus, ku­rie iš vi­so yra 4 hek­ta­rų, su­ži­no­jo ne iš uos­to di­rek­to­riaus, bet iš ka­riš­kių.

REKLAMA
REKLAMA

„Per­nai su­ži­no­jau, kai ka­riš­kiai at­ne­šė de­rin­ti ren­gia­mą oro uos­to de­ta­lų­jį pla­ną, – sa­kė me­ras. – Skly­pai yra ša­lia įmo­nei pla­nuo­ja­mo skly­po, va­di­na­si, vers­lo plėt­ra bū­tų su­var­žy­ta ir rei­kė­tų juos iš­pirk­ti. Di­rek­to­rius nuo pir­mos die­nos pa­ts tu­rė­jo apie tuos skly­pus in­for­muo­ti.“

Šie skly­pai bu­vo grą­žin­ti sa­vi­nin­kui at­ku­riant nuo­sa­vy­bės tei­ses. R. Mik­šys „Šiau­lių kraš­tui“ yra sa­kęs, jog bro­lis juos įsi­gi­jo 2006 me­tais. Tais me­tais R. Mik­šys pra­dė­jo va­do­vau­ti Šiau­lių oro uos­to įmo­nei. Nuo 2006 me­tų ren­gia­mas ir Šiau­lių oro uos­to de­ta­lu­sis pla­nas, pa­gal ku­rį tu­ri bū­ti ati­da­ly­ta te­ri­to­ri­ja tarp ka­riš­kių ir ci­vi­lių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plėt­ra bro­lio skly­pų link

Po­li­ti­kai kaip akib­rokš­tą ver­ti­no R. Mik­šio vie­šą agi­ta­ci­ją už oro uos­to plėt­rą ir nu­ty­lė­ji­mą, kad su ta plėt­ra ga­li bū­ti su­si­ję jo bro­lio skly­pai. Pa­pik­ti­no ir R. Mik­šio ban­dy­mas mies­to Ta­ry­bo­je su­jauk­ti ke­lis stra­te­gi­nius pla­nus – lais­vo­sios eko­no­mi­nės zo­nos, lo­gis­ti­kos cent­ro, oro uos­to.

„Šiau­lių kraš­tas“ ra­šė, jog me­ras tuoj po šio Ta­ry­bos po­sė­džio pra­dė­jo svars­ty­ti ga­li­my­bę reikš­ti ne­pa­si­ti­kė­ji­mą R. Mik­šiu ir siū­ly­ti jam at­si­sta­ty­din­ti.

REKLAMA

Praė­ju­sią sa­vai­tę mies­to Ta­ry­ba tvir­ti­no lais­vo­sios eko­no­mi­nės zo­nos (LEZ) ri­bas, ir R. Mik­šys pa­sku­ti­niu mo­men­tu ban­dė at­ko­vo­ti dau­giau plo­tų jo va­do­vau­ja­mai oro uos­to įmo­nei.

Kraš­to ap­sau­gos mi­nis­te­ri­ja bai­gia reng­ti oro uos­to de­ta­lų­jį pla­ną. Pa­gal jį tarp oro uos­to ir bū­si­mo Lo­gis­ti­kos cent­ro yra įsi­ter­pęs pa­ts di­džiau­sias R. Mik­šio bro­lio skly­pas – per 2 hek­ta­rų. Šia kryp­ti­mi di­rek­to­rius ir siū­lė plėt­rą.

REKLAMA

Ki­ti du ma­žes­ni di­rek­to­riaus bro­lio skly­pai taip pat „pri­si­kli­ja­vę“ prie oro uos­to įmo­nei pla­nuo­ja­mo skly­po. Tik jie yra tarp įmo­nės ir ka­riš­kių te­ri­to­ri­jų.

Va­kar me­ras dar sy­kį pa­kar­to­jo, jog pla­nuo­ja­mos ci­vi­li­niam oro uos­tui te­ri­to­ri­jos – per 34 hek­ta­rų – už­teks iki 2050 me­tų. To­kią iš­va­dą tei­kia eks­per­tai iš Olan­di­jos kom­pa­ni­jos NA­CO, ren­gian­čios ci­vi­li­nio Šiau­lių oro uos­to iš­vys­ty­mo pla­ną.

Rūta JANKUVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų