REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek anksčiau rašėme, kad dėl geltonų ir raudonų kortelių Londono „Chelsea“ ekipai UEFA Čempionų lygos finale negalės padėti net keturi startinės sudėties žaidėjai. Vis dėlto yra vilties, kad trys iš jų - Branislavas Ivanovičius, Ramiresas ir Raulis Meirelesas - galės rungtyniauti ypatingos svarbos mače prieš Miuncheno „Bayern“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinė futbolininkų sąjunga (FIFpro) šiandien pareiškė mananti, kad Čempionų lygos pusfinaliuose įgytos geltonos kortelės turėtų būti anuliuotos. Organizacija teigia, kad EURO 2012 čempionatui UEFA pritaikė FIFA politiką, pagal kurią geltonos kortelės yra anuliuojamos pasibaigus ketvirtfinaliams.

REKLAMA

FIFpro atstovas Saimonas Barkeris taip aiškino šios organizacijos poziciją: „Bet kuris labai grubiai pusfinalyje prasižengęs futbolininkas turėtų gauti raudoną kortelę ir praleisti finalą, tačiau pražangos, kurios vertos tik geltonos kortelės, neturėtų futbolininkui atimti šanso sužaisti, galbūt, patį svarbiausią mačą jo karjeroje“

S.Barkeris dėmesį taip pat atkreipė ir į „Bayern“ netektis: finale žaisti negalės ir Alaba, Luizas Gustavo ir Holgeris Badstuberis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavyzdys: “Bayern„ žaidėjui Alabai labai nepasisekė - jis bandė blokuoti kamuolį akivaizdžiai nenorėdamas jo liesti rankomis, tačiau taip jau nutiko, kad šis vieną jų “surado„. Tai tikrai neteisinga, kad dėl tokio dalyko futbolininkas dabar turi praleisti Čempionų lygos finalą. Antros progos jis savo karjeroje gali ir nebesulaukti“, - argumentuotai kalbėjo S.Barkeris.

„Kai kurie žmonės sako, kad jei taisyklės būtų pakoreguotos tokia linkme, kokią siūlome mes, futbolininkai imtų elgtis agresyviai ir nebijotų prasižengti, nes žinotų, kad kortelės nieko nelems ateityje. Aš manau, kad tai - visiška nesamonė. Bet kuri grubi pražanga grės raudona kortele ir joks profesionalas nerizikuos jos gauti juolab, kai ant “plauko„ kabo galimybė sužaisti Čempionų lygos finale“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų