REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generaliniam prokurorui paprašius Seimo panaikinti parlamentaro Vito Matuzo teisinę neliečiamybę, politikas tvirtina esąs nekaltas, todėl raginsiąs kolegas balsuoti už neliečiamybės panaikinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu patikinti, kad jokiais savo veiksmais nesu pažeidęs jokių teisės aktų ir nesu kaltas dėl to, kuo esu įtariamas. Esu pasirengęs tą įrodyti teisme ir, suprantama, atsakyti į visus teisėsaugos klausimus“, – pareiškė konservatorius V. Matuzas.

REKLAMA

Ar sustabdys narystę partijoje ir frakcijoje, jis ketina nuspręsti artimiausiu metu, susipažinęs su visais jam metamais kaltinimais ir pasitaręs su teisininkais bei kolegomis.

V. Matuzo nuomone, tai gali būti susiję su artėjančiais rinkimais, norint sukompromituoti partiją.

„Manau, kad ant manęs, mano šeimos ir kitų žinomų partijos narių šešėlis metamas neatsitiktinai. Juk artėja rinkimai ir norint sukompromituoti partiją tinka bet kokie metodai. Tarp jų – ir melas, šmeižtas bei nepagrįsti įtarimai“, – sako V. Matuzas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Darius Valys Seimo prašo leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ir kitaip suvaržyti laisvę sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu įtariamą Seimo narį konservatorių V. Matuzą.

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Prašoma atimti Seimo nario V. Matuzo teisinę neliečiamybę

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų