REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija nusprendė sukurti ypatingą 10 milijardų JAV dolerių vertės kredito liniją ir teikti lengvatines paskolas Vidurio ir Rytų Europoje vykdomiems bendradarbiavimo projektams infrastruktūros, technologijų ir žaliosios ekonomikos srityse, rašo english.news.cn.

REKLAMA
REKLAMA

Varšuvoje viešintis Kinijos premjeras Wenas Jiaboa teigė, kad tokia politika Kinija norinti paskatinti region bendradarbiavimą.

REKLAMA

Kinija ketina įsteigti investicijų bendradarbiavimo fondą, į kurį tikisi surinkti 500 mln. JAV dolerių. Per ateinančius penkerius metus šalis tikisi paspartinti bendrų ekonominių ir technologinių zonų Vidurio ir Rytų Europoje įkūrimą.

Premjeras teigė, kad Kinija yra pasirengusi dėti bendras pastangas su Vidurio ir Rytų Europos šalimis plečiant rinkos atvirumą ir stengsis dvišales prekybos apimtis išauginti iki 100 milijardų JAV dolerių 2015 m.

Tai pirmasis Kinijos premjero vizitas Lenkijoje per 25-erius metus.

Wenas Jiaboa į Varšuvą atvyko su kelių šimtų asmenų delegacija, kurią sudarė Kinijos ministrai ir verslininkai, įskaitant svarbių Kinijos ekonominių institucijų generalinius direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų