REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moldovos integracijos į Europos Sąjungą (ES), dalyvavimo ES Rytų partnerystės programoje klausimus ir šalių bendradarbiavimą rengiantis 2013 metais Vilniuje vyksiančiam trečiajam ES Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimui užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis aptarė su Moldovos vadovybe.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Kišiniove Lietuvos diplomatijos vadovas susitiko su Moldovos Prezidentu Nikolaje Timofčiu (Nicolae Timofti), parlamento pirmininku Marianu Lupu (Marian Lupu), vicepremjeru, užsienio reikalų ir Europos integracijos ministru Juriu Lianca (Iurie Leanca) bei Kišiniovo meru Dorinu Kirtoke (Dorin Chirtoaca).

REKLAMA

A. Ažubalis pažymėjo išaugusį Lietuvos verslininkų susidomėjimą Moldovos rinka ir vylėsi, kad šios šalies vyriausybė palankiai žiūrės į užsienio investuotojų, tarp jų ir Lietuvos, siekius vystyti komercinius projektus.

„Pozityvi Lietuvos investuotojų patirtis Moldovoje gali pasitarnauti pritraukiant daugiau Lietuvos įmonių, siūlančių pažangiausias technologijas ir dirbančių pagal ES standartus. Tai paskatintų darnią Moldovos ekonominę integraciją į ES ir atneštų apčiuopiamos naudos abiejų šalių gyventojams“, – sakė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimuose taip pat apžvelgta Moldovos pažanga derybose su ES dėl išsamios ir visapusiškos laisvosios prekybos sutarties ir bevizio režimo.

Pokalbiuose pabrėžtas glaudus dvišalis ir daugiašalis diplomatinių santykių užmezgimo 20–metį mininčių Lietuvos ir Moldovos bendradarbiavimas.

Su Kišiniovo meru A. Ažubalis aptarė galimo kultūrinio bendradarbiavimo ir Lietuvos vardo Moldovos sostinėje įamžinimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų