REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visagino atominės elektrinės (VAE) strateginė investuotoja Japonijos korporacija „Hitachi“ neatskleidžia, kiek norėtų turėti naujos atominės elektrinės Lietuvoje akcijų, nepateikia skaičių, kokia galėtų būti galutinė elektros kaina, palūkanų norma ir t. t. Investuotojai nekomentuoja ir atominių elektrinių Kaliningrade ir Baltarusijoje statybos projektų, – po Seimo opozicinių frakcijų susitikimo su „Hitachi“ atstovais komentavo Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius. Jis padėkojo Japonijos ambasadai už suorganizuotą susitikimą. Susitikime dalyvavo ir nepaprastoji ir įgaliotoji Japonijos ambasadorė Lietuvoje Mijoko Akaši (Miyoko Akashi).

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičiaus teigimu, susitikime į daugelį klausimų skambėjo diplomatiniai atsakymai. „Hitachi“ Tarptautinių pardavimų ir rinkodaros departamento generalinis direktorius Taijis Jošida (Taiji Yoshida) nekomentavo, kaip vertina galimybę, kad šalia Lietuvos gali būti statomos dvi elektrinės Baltarusijoje ir Kaliningrado srityje.

REKLAMA

„Kada buvo užduotas klausimas, kokia elektros energijos gamybos kaina yra Japonijoje, buvo diplomatiškai atsakyta, jog Japonijoje yra kita mokesčių sistema nei Lietuvoje, todėl palyginti būtų sudėtinga“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Opozicijai pavyko sužinoti, kad būsimosios atominės elektrinės verslo plano rengime „Hitachi“ atstovai nedalyvavo, jie patvirtino, jog jų indėlis į projektą ne finansinis, bet suteikiamos technologijos bei būsimieji statybos darbai. Opozicijos lyderio teigimu, „Hitachi“ atstovai patvirtino, kad branduolinis kuras naujai atominei elektrinei galėtų būti tiekiamas iš Japonijos ar iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Pasak A. Butkevičiaus, „Hitachi“ atstovus domina ne tik atominės elektrinės projektas, bet ir kitos verslo plėtros Lietuvoje galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų