REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis sveikinimo laiške naujajai Demokratijų bendrijos generalinei sekretorei Marijai Leisner (Maria Leissner) pabrėžė jos svarų indėlį į organizacijos veiklos plėtrą ir patvirtino Lietuvos pasiryžimą tęsti šalies pirmininkavimo metu pradėtą bendradarbiavimą bei tolesnę paramą demokratijos vertybių sklaidai pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuoširdžiai vertiname jūsų begalinį atsidavimą ir paramą atgaivinant ir reformuojant Demokratijų bendriją Lietuvos pirmininkavimo metu. Dėl jūsų pastangų ir vizijos demokratiškų šalių forumas buvo laipsniškai transformuotas į paramos demokratijai ir jos skatinimo platformą. Jūsų paskyrimas Demokratijų bendrijos generaline sekretore yra jūsų pasiekimų, kuriuos vertiname su dideliu susižavėjimu, pripažinimas. Esame įsitikinę, kad eidama generalinės sekretorės pareigas negailėsite pastangų ir toliau stiprinti paramą pasaulinės demokratijos raidai“, – sakoma A. Ažubalio sveikinimo laiške.

REKLAMA

Anot ministro, Lietuva išliks aktyvia demokratinių valstybių tinklo nare, pasiruošusia teikti pagalbą Demokratijų bendrijai įgyvendinant Vilniaus deklaraciją.

„Esu tikras, kad Lietuvos pirmininkavimo metu pradėta partnerystė išsivystys į ilgalaikį bendradarbiavimą“, – pabrėžė A. Ažubalis.

Lietuva Demokratijų bendrijai pirmininkavo 2009–2011 metais.

Vilniaus deklaracija priimta 2011 m. liepos 1 d. Lietuvos sostinėje surengtos Demokratijų bendrijos ministrų konferencijos metu.

Dokumente pabrėžiamas siekis stiprinti organizacijos veiklą saugant ir ginant demokratijos vertybes šalyse, kuriose kyla grėsmės demokratijai, ir koordinuoti politiką, skirtą demokratinio valdymo efektyvumui didinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų