REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip rašo portalas balsas.lt „Premjeras Andrius Kubilius prasitarė, kad Vyriausybės pozicija minimalaus mėnesinio atlyginimo klausimu sušvelnėtų, jei su Trišale taryba būtų sutarta dėl darbo sąlygų liberalizavimo“.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie trišalę tarybą, ją sudaro profesinės sąjungos, darbdavių organizacijos ir Vyriausybės atstovai. Kad darbdavių organizacijos nelinkusios  dalintis su darbuotojais savo sėkme, nėra naujiena. Kalbant apie Vyriausybę, ji atstovauja ne tautos daugumos interesus, nes tautos daugumą sudaro ne verslo atstovai, o dirbantieji. Bet verslo atstovai maitina partijas, kad ir kokie būtų partijų finansavimo apribojimai, landos visada lieka. Tad partinėms marionetėms, kaip Vyriausybės atstovams žymiai naudingiau palaikyti verslo pozicijas, nei dirbančiųjų.

REKLAMA

O profesinės sąjungos tyli kaip pogrindyje,  joms rūpi tik pinigai socialinio dialogo skatinimui, bet ne darbuotojų interesai, čia niekam ne paslaptis, todėl jos ir tyli. Profesinių sąjungų veiklos motyvas yra gaunami  iš biudžeto pinigai, savo tylėjimu, sutikimu remiant atitinkamas valdžios struktūras. Kalbant apie MMA ir darbo kodekso liberalizavimą, profsąjungų neveiklumą galima traktuoti kaip susitaikymą - parsidavimą. O dar kai kurie jų atstovai ruošiasi į Seimą, atstovauti partinių ir verslo sindikatų interesus, nes kandidatuoja partiniuose sąrašuose.

REKLAMA
REKLAMA

Civilizuotame pasaulyje verslininkų dėmesys žmogui suprantama kaip investicija, motyvacija, bet ne Lietuvoje. Lietuva emigracijos mastais lenkia visas kitas Europos Sąjungos šalis, bet premjerui tai nė motais, MMA taip pat Lietuvoje mažiausia visoje ES, bet premjerui ir tai nė motais, jis turi kovinę užduotį liberalizuoti darbo kodeksą.

Darbo sąlygų liberalizavimu siekiama sutrumpinti įspėjimo dėl atleidimo iš darbo terminus, sumažinti išeitinių išmokų dydžius, ilginti savaitės darbo laiko trukmę, trumpinti kasmetines minimalias atostogas iki dvidešimties darbo dienų, naikinti papildomas atostogas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip Algimantas Įndriūnas savo knygoje „Laisva ar nelaisva: studija apie laisvąją rinką“ rašė, kad net atominė bomba Lietuvai nebūtų padariusi tiek žalos, kiek padarė liberalioji laisvoji rinka.

Bet matyt premjeras tokios literatūros neskaito, juk tokios žinios nepapildo partijos biudžeto.

Norisi premjero paklausti, kai viskas brangsta, ar MMA nedidinimas ir darbo kodekso liberalizavimas sumažins tautiečių migracijos mastus, o gal padidins jų perkamąja galia? Toks premjero aborigeniškas elgesys dar labiau didina skurdą, atskirtį tarp turtuolių ir vargšų.  Ar tai nėra genocidas dirbančiųjų atžvilgiu, ar tai nėra kelias į baudžiavą?

Rimas Armaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų