REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kodėl Panevėžio ligoninei turiu mokėti už gydymą, jeigu Anglijoje, kuri yra Europos Sąjungos narė, legaliai dirbu ir moku mokesčius?“ To Respublikinės Panevėžio ligoninės ginekologų neseniai klausė viena 21 metų pacientė,  kai jos buvo paprašyta susimokėti per 500 litų už suteiktą pagalbą patyrus nekomplikuotą persileidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kita užsienyje legaliai dirbanti panevėžietė, dėl negimdinio nėštumo patekusi ant operacinio stalo, ligoninei po ginčų sumokėjo 2 tūkstančius litų. Abiem atvejais tai nebuvo būtinoji medicinos pagalba.

REKLAMA

Pastaruoju metu gydytojams, be savo tiesioginių pareigų, neretai tenka atlikti ir finansinių prievaizdų pareigas – rūpintis, kad neturintieji privalomojo sveikatos draudimo susimokėtų už suteiktą pagalbą, įrodinėti, kad užmokesčio prašymas teisėtas.

Respublikinės Panevėžio ligoninės Lokalaus medicininio audito grupės vadovas Algirdas Žemaitaitis sako, kad tarp medikų ir iš užsienio atostogų grįžusių pacientų ginčai dėl užmokesčio už gydymą kyla dėl pastarųjų sveikatos draudimo sistemos nesupratimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažnas emigrantas galvoja, kad juos gydyti nemokamai privalome jau vien dėl to, kad jie yra lietuviai. Tačiau nemokama planinė pagalba gali būti teikiama tik Lietuvoje privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems arba savarankiškai besidraudžiantiems gyventojams“,– „Sekundei“ teigė A.Žemaitaitis.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų