REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius prasitarė, kad vyriausybės pozicija minimalaus mėnesinio atlyginimo klausimu sušvelnėtų, jei su Trišale taryba būtų sutarta dėl darbo sąlygų liberalizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Norime, kad Trišalėje taryboje būtų sutariama dėl darbo santykio lankstumo. Jei bus sutarta dėl darbo kodekso pataisų, tokiu atveju matome galimybę didinti MMA“, – po vyriausybės posėdžio sakė premjeras.

REKLAMA

Primename, kad šiuo metu vyriausybė siūlo MMA nuo liepos mėnesio didinti 50 litų – iki 850 litų, o Trišalėje taryboje darbdaviai ir profesinės sąjungos siūlo MMA didinti 100 litų.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė ragino, kalbant apie MMA didinimą, atsižvelgti į proporcijas ir numatomą vidutinio darbo užmokesčio didėjimą.

„Jei vidutinis darbo užmokestis auga nuosaikiai, ar gali užmokestis nekvalifikuočiausiai darbo jėgai augti tokiais šuoliais, kai vidutinis užmokestis didėja pora procentų. Taip pat MMA yra užmokestis už mažiausios kvalifikacijos darbą. Yra žmonių, kurie gauna pakankamai kuklias algas ir dažnai negalima sakyti, kad jie yra kuklios kvalifikacijos. Jei tarpelis tarp MMA ir jų susitraukia – tai akivaizdi problema“, – sakė ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, didesnis MMA padidėjimas paskatintų mažiau uždirbančiuosius kelti klausimus, kodėl jų darbas yra įvertinamas beveik tiek pat, kiek ir pats nekvalifikuočiausias: „Pasekmės viešiesiems finansams čia jau būtų visiškai kitokios.“

Šiuo metu MMA gali būti nustatyta Vyriausybės nutarimu, kai dėl jos sutaria Trišalė taryba. Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų. Paskutinį kartą minimali alga 100 buvo didinama 2008-ųjų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų