REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vyksta Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl Lietuvos Respublikoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos likviduojamoje akcinėje bendrovėje banke „Snoras“ išsiaiškinimo posėdis.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija jau apklausė Buvusią Lietuvos banko (LB) valdybos narę Ramunę Zabulienę. Taip pat planuojama apklausti ir LB valdybos narį Vaidievutį Ipolitą Geralavičių bei LB valdybos pirmininko pavaduotoją Darių Petrauską.

REKLAMA

R. Zabulienė nebuvo itin kalbi, kadangi LB valdyboje nebedirba ir daugelio aspektų nesiėmė vertinti.

Moteris patikino, kad nebuvo įspėta apie tai, kad „Snoras“ turėjo problemų dar 2009  metais. Apie tai buvo prabilęs LB ekonomikos departamento direktorius Mindaugas Leika.

„Kai buvo krizė mes žiūrėjome visus bankus ir žiūrėjome, kur gali būti silpnos vietos. Priežiūros toks ir darbas – visą laiką silpnas vietas identifikuoti, įrodyti ir svarstyti, kaip jas spręsti bei įpareigoti taisyti tam tikras vietas“, - pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar gavęs įspėjimus „Snoras“ imdavosi taisyti savo klaidas, R. Zabulienė netvirtai atsakė: "Matyt kad taisydavo, kalbėti dabar sunku, kai atsitiko tokia bėda ir bankas uždarytas tai rodo, kad buvo kažkas blogai“.

Buvusi LB valdybos narė pasakė, kad pirma mintis, sužinojus, kad „Snoras“ nacionalizuojamas, buvo apie tai, kad bankui nepavyko susitvarkyti.

„Mes norime jų paklausti apie situaciją banke „Snoras“, apie tai, kokią informaciją jie – Lietuvos bankas turėjo, kokios diskusijos vyko Lietuvos banko valdybos lygmeniu, kaip ir kada buvo informuojami mūsų valstybės vadovai apie tą situaciją“, – praėjusią savaitę žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Jo teigimu, vėliau dar kartą į komisiją bus kviečiamas Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Praėjusią savaitę komisijoje apsilankė dabartinis premjeras Andrius Kubilius ir ekspremjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų