REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitame Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdyje bus pateikta informacija, kurie Seimo nariai dalyvauja ilgalaikiuose projektuose, kino filmų filmavime, šou projektuose ir jų atžvilgiu bus priimtas sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos pirmininko Algimanto Salamakino tikinimu, tokių Seimo narių yra išties nemažai, ir jų pavardės bei veiksmai, kaip pasisakė Konstitucinis teismas, prasilenkia su Seimo nario statusu.

REKLAMA

„Matote, kiek Seimo narių šiuo metu dalyvauja ilgalaikiuose projektuose. <...> Mano ir kitų komisijos narių nuomone, artėja rinkimai ir, jeigu Etikos komisija nesiims priemonių, gali atsitikti taip, kad didžioji dalis Seimo narių dalyvaus tik projektuose, norėdami pareklamuoti save, o ne Seimo nario darbą“, – teigė jis.

Pasak jo, komisija gali kreiptis į Seimą, kuris turėtų priimti sprendimą balsavimo, o ne apkaltos tvarka.

„Pripažinus, kad Seimo nariai nesilaiko Konstitucijos nuostatų, t.y. neatsisako turėtų darbų, o pradeda dirbti, nes Seimo nariui leidžiama tik kūrybinė veikla, o kūrybinės veiklos apibrėžimas yra labai aiškus, Seimas gali priimti sprendimus iki tokio gana žiauraus dalyko, kaip Seimo nario mandato naikinimas“, – konstatavo A. Salamakinas.

Komisijos pirmininkas akcentavo, kad Seimas supaprastino procedūrą ir po to, kai buvo pataisytas Seimo statutas, Etikos komisija gali kreiptis į Seimą ir, surinkus 71 balsą už, gali būti panaikintas Seimo nario mandatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų