REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Tele2“ pranešė pradėjusi savo mobiliojo ryšio modernizavimą. Atnaujinimas leis padidinti bendrovės teikiamų paslaugų kokybę, sumažinti tinklo diegimo ir eksploatavimo kaštus, be to, naujoji tinklo įranga bus taupesnė ir ekologiškesnė. Kartu atnaujinimas leis pasirengti numatomoms teikti ketvirtosios kartos (4G) ryšio, grįsto LTE technologija, paslaugoms, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad modernizuojant „Tele2“ tinklą bus visiškai pakeistos 2G (GSM) ryšio tinklo bazinės stotys, atnaujintos 3G (UMTS) tinklo stotys ir tinklo įranga. „Tele2“ pereis prie naujos kartos IP protokolu pagrįsto tinklo veikimo principo, tai leis teikti 4G paslaugas. Pastarąsias bendrovė pasiūlys gavusi Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) licenciją naudotis 2,6 Ghz dažnių ruožu.

REKLAMA

„Tele2“ mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklai yra tuo pat metu atnaujinami Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Tinklo ir programinę įrangą bei jų diegimo paslaugas visoms trims šalims tiekia bendrovė „Nokia Siemens Networks“.

Pasak „Tele2“ atstovų, įrengiamos naujos bazinės stotys ir tinklo įranga užtikrins 10–15 proc. didesnę „Tele2“ ryšio aprėptį ir signalo kokybę, bet įrenginiai bus kompaktiškesni ir jų reikės mažiau.  Naujosios bazinės stotys taip pat naudos 25 proc. mažiau elektros energijos, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų