REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio vedama Lietuvos vyrų teniso rinktinė kitą savaitę Bulgarijoje kovos Daviso taurės Europos zonos trečios grupės varžybose. „Vienintelis tikslas – pakilti į antrą grupę. Apie pralaimėjimą nė kalbos negali būti“, – tvirtino nacionalinės komandos kapitonas Remigijus Balžekas.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 2–5 dienomis Sofijoje vyksiančiame turnyre dėl dviejų kelialapių į aukštesnę grupę kovos 13 rinktinių: Albanija, Andora, Armėnija, Bulgarija, Gruzija, Graikija, Islandija, Lietuva, Makedonija, Malta, Juodkalnija, Norvegija ir San Marinas.

REKLAMA

Komandos bus suskirstytos į keturias grupes, šių nugalėtojai kovos tarpusavyje dėl dviejų bilietų į Europos/Afrikos zonos II grupę.

Pažadas: į trečią grupę nebegrįš

Lietuvos rinktinė vėl bus pajėgiausios sudėties. Jai atstovaus 21 metų Ričardas Berankis (ATP – 174), 20 metų Laurynas Grigelis (188), 19 metų Dovydas Šakinis (1858) ir 17 metų Lukas Mugevičius.

„Komandų sudėtis žinau ir ten didelių problemų neturėtų iškilti. Apie pralaimėjimus negalvojame. Esu įsitikins, kad vyrai ištemps ir į šią grupę daugiau negrįšime“, – komentavo R. Balžekas. Anot jo, Lietuvos rinktinė pasirengusi – Laurynas šiuo metu žaidžia turnyre, Ričardas atsigauna po traumos ir grįžta į kortus, Dovydas ir Lukas taip pat gerai pasirengę.

REKLAMA
REKLAMA

„Turint tokius žaidėjus kaip L. Grigelis ir R. Berankis reikia išeiti iš trečios grupės ir patekti į pirmą, – kalbėjo rinktinės kapitonas. – Jei rimtai, važiuojame nusiteikę tik laimėti. Kito klausimo nėra. Kiek Ričardas galės padės, žais tuo smačus, kurie bus svarbūs. Viskas bus gerai.“

Reitingai nevisada kažką reiškia

Antradienį į Lietuvą iš Floridos po reabilitacijos grįžęs R. Berankis tvirtino, kad blogiausia – jau praeityje: „Dabar nuotaikos geros, nes esu pozityviai nusiteikęs gerai užbaigti šiuos metus. Tai svarbiausia.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Balžekas tvirtino, kad Bulgarijoje stipriausia bus turnyro šeimininkė su Grigoru Dimitrovu priešakyje. „Grėsmingų žaidėjų daugiau nėra. Aišku, Daviso taurėje reitingas nedaug ką reiškia. Ateina be reitingo žaidėjas ir įveikia reitinguotą. Čia žaidimas ne už save, o už tėvynę. To nereikėtų pamiršti“, – sakė jis.

Lietuvos teniso asociacijos prezidentas Ramūnas Grušas, pasidžiaugė, kad šiuo metu rinktinė tokios sudėties, kuri galėtų kovoti ir dėl patekimo į pirmą grupę: „Tačiau šiuo metu svarbiausia – pakilti į antrąją. Lengva nebus, mačų daug, bet linkime vyrams pasekti moterų pėdomis.“

Priminsime, kad Lietuvos moterų rinktinė neseniai grįžo į Egipto, kur Federacijų taurės turnyre sugebėjo iškovoti kelialapį į Europos/Afrikos zonos II grupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų