REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos centrinio banko vadovas George Provopoulos antradienį įspėjo, kad šalies ateitis euro zonoje ir vėl gali atsidurti nežinioje, jeigu būsima vyriausybė nesugebės įgyvendinti reformų, kurias ji mainais už paskolų paketą pažadėjo tarptautiniams kreditoriams.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimai Graikijoje vyks gegužės 6 d. G. Provopulas mano, kad Graikija turės apsispręsti arba pertvarkyti savo ekonomiką kaip pridera valiutų bloko narei, arba atsukti laiką, žymintį dešimtmečius ekonominės pažangos, ir galiausiai pasitraukti iš euro zonos.

REKLAMA

„Nėra jokio lengvo kelio. Pakeitimus reikia vykdyti ryžtingai. Jeigu po rinkimų bus abejonių dėl naujos vyriausybės ir visuomenės noro įgyvendinti programą, šalis rizikuoja ir vėl labai greitai grįžti į labai sudėtingą padėtį“, – sakydamas kalbą pažymėjo G. Provopulas.

Naujausių apklausų duomenimis, naujasis Graikijos parlamentas tikriausiai bus labai susiskaldęs, nes net pusė balsų turėtų atitekti partijoms, kurios nepritaria reformų programai.

Kovo mėnesį Graikija su Europos Sąjunga ir Tarptautiniu valiutos fondu susitarė dėl 130 mlrd. eurų paramos.

Naujausioje savo ataskaitoje Graikijos centrinis bankas prognozuoja, kad šalies ekonomika šiemet susitrauks 5 proc. Pernai šalies ūkis susitraukė 6,9 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų