REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien UEFA Čempionų lygos pusfinalio atsakomojoje dvikovoje santykius galutinai išsiaiškino „Barcelona“ ir „Chelsea“ klubai. Kaip ir pirmojoje komandų dvikovoje, pirmuoju numeriu daugiausia rungtyniavo katalonai, o svečiai retai kada pereidavo aikštės vidurio liniją. Negana to, „Chelsea“ kapitonas Johnas Terry pirmojo kėlinio viduryje gavo raudoną kortelę, taip labai sukomplikuodamas savo komandos šansus siekti teigiamo rezultato. Visgi geležinės gynybos ir trupučio sėkmės lydimi Roberto Di Matteo auklėtiniai į „Barsos“ du įvarčius atsakė dviem taikliais smūgiais ir iškovojo kelialapį į Čempionų lygos finalą, kuriame susitiks su Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“ poros nugalėtoju. Ši pergalė „mėlyniesiems“ buvo ir savotiškas atpildas už nesėkmę 2008-aisias, kai Čempionų lygos pusfinalyje, ta pati „Barsa“ šiems sutrugdė pabandyti laimę turnyro finale.

REKLAMA
REKLAMA

UEFA Čempionų lyga, pusfinaliai: „Barcelona“ 2 - 2 „Chelsea“ (bendras rez.: 2:3)

35' [1 - 0] S. Busquets, 36' J. Terry gavo raudoną kortelę, 44' [2 - 0] A. Iniesta, 45' [2 - 1] Ramires, 49' L. Messi neįmušė 11m. baudinio, 90' [2 - 2] F. Torres.

REKLAMA

Rungtynės

Barcelona futbolininkai nuo pat mačo pradžios nusprendė „netempti gumos“ ir jau trečiąją minutę labai pavojingą smūgį, prasiveržęs dešiniuoju „Chelsea“ baudos aikštelės kraštu, atliko Lionelis Messi. Vos po trijų minučių, šįkart kairėje baudos aikštelės pusėje, panašią progą gavo Alexis Sanchezas, tačiau stabdant kamuolį čiliečiui pritrūko tikslumo. Po šio epizodo „Chelsea“ gynėjas Gary Cahillas pasitempė galinį šlaunies raumenį ir Roberto Di Matteo buvo priverstas į aikštę išleisti Jose Bosingwą. 15-ąją minutę savo gynėjo vos neprarado jau Barcelona: iš savo baudos aikštelės kamuolį išmušdamas Victoras Valdesas tiesiog nokautavo Gerardą Pique. Laimei, šalia gulinčio ispano atneštų neštuvų neprireikė ir futbolininkas grįžo į aikštę. Po šio epizodo katalonai surengė greitą ataką ir Chelsea nuo Cesco Fabregaso įvarčio išgelbėjo Petras Čechas, o atšokusį kamuolį į vartus bandžiusio nukreipti Andreso Iniestos smūgį blokavo Johnas Terry. Galiausiai keitimo prireikė po susidūrimo su savo komandos vartininku taip ir neatsigavusiam G.Pique, kurį pakeitė Dani Alvesas. 36-ąją minutę už gana kvailą pražangą savo baudos aikštelės prieigose iš aikštės pašalintas „Chelsea“ kapitonas Johnas Terry: anglas keliu įspyrė A.Sanchezui į nugarą ir gaudamas raudoną kortelę visą „mėlynųjų“ komandą pastatė į labai nepavydėtiną situaciją. Besibaigiant kėliniui žiūrovai išvydo tikrą įvarčių lietų: 43-ąją minutę po greitos kontratakos pasižymėjo Andresas Iniesta, o jau po trijų minučių, antrąją pridėtinio laiko minutę, „Chelsea“ viltis sugrąžino Ramiresas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo pavojingais „Barsos“ išpuoliais : 46 minutę savo antrojo įvarčio vos nepelnė A.Iniesta, o po minutės C.Fabregaso uždirbto vienuolikos metrų baudinio nerealizavo L.Messi. Po šių epizodų žaidimas kiek aprimo, tačiau likus dešimčiai minučių „Barsa“ pakilo į lemiamą „Chelsea“ vartų šturmą: 81-ąją minutę įvartį pelnė A.Sanchezas, tačiau, teisėjo nuomone, jam perdavimą atlikęs D.Alvesas buvo atsidūręs nuošalėje. Vos po akimirkos P.Čecho ginamų vartų virpstą „pabučiavo“ dar vienas katalonų smūgis, o 89-ąją minutę labai pavojingai iš toli smūgiavo Xavieras Mascherano. Visgi, rungtynių pabaigoje dar kartą suveikė žymusis futbolo komentatorių posakis “neįmuši tu – įmuša tau„: antrąją pridėtinio laiko minutę F.Torresas aikštės viduryje perėmė kamuolį ir išbėgęs vienas prieš V.Valdesą jį nesunkiai nuginklavo. Dešimtyje nuo pirmojo kėlinio vidurio rungtyniavę “mėlynieji“ sukūrė tikrą sensaciją, o F.Torreso kritikai, turbūt, ilgam “prikąs liežuvius".

Gegužės 19 dieną, Čempionų lygos finale, Miunchene, Londono „Chelsea“ susikaus su Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ poros nugalėtoju. Lemiama šių komandų dvikova - rytoj, 21:40val. Rungtynių tiesioginė transliacija per  „Viasat Sport Baltic“ televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų