REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, daugiau nei 200 Vilniaus aukštųjų mokyklų studentų neįprastai, šaukdami, pasitiko tarptautinę triukšmo prevencijos dieną. Tokiu būdu patriukšmavus tarptautinę triukšmo prevencijos dieną – balandžio 25 - tąją siūloma pasitikti ramiai, tausojant sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasak Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, Vakarų Europos regiono gyventojai kasmet praranda per 1 milijoną sveiko gyvenimo metų dėl sukeliamo triukšmo, ir po oro taršos, tai yra antrasis labiausiai žalojantis žmogaus sveikatą faktorius. Todėl kviečiame ne tik studentus, bet ir visus žmonės susimąstyti apie triukšmo žalą, ir bet kartą per metus kiek įmano labiau išplėsti taip vadinamas tylos zonas,“ – sako Rait Remmel, „Lux Express Lietuva“ vadovas, studentams pasiūlęs įdomiai pažymėti rytojaus triukšmo prevencijos dieną.

REKLAMA

Kiekvienais metais, tarptautinė triukšmo prevencijos diena yra pažymima paskutinįjį balandžio trečiadienį. Šiais metais tai bus balandžio 25 d. Tarptautinė keleivių pervežimo kompanija, keleivius gabenanti „Simple Express“ ryškiais geltonais autobusais, pakvietę Vilniaus aukštųjų mokyklų studentus išbandyti savo šaukimo galimybes, varžytis tarpusavyje bei taip pasitikti Tarptautinę triukšmo prevencijos dieną. Projekte dalyvavo Mykolo Romerio universiteto, VGTU, Vilniaus kolegijos bei Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla studentai.

REKLAMA
REKLAMA

Rėksmingiausiu universitetu tapo Vilniaus Gedimino technikos universitetas, jiems pavyko pasiekti 119,5 (dbA) bendrą triukšmo lygį, kuris buvo matuojamas specialiu prietaisu. TTVAM studentų susirinko gausiausiai, nors jiems ir nepavyko nustelbti VGTU – jie visi drauge pasiekė 118,4 (dbA) triukšmo lygį. Siekiant asmeninio rekordo, garsiausio balso savininke pripažinta Mykolo Romerio universiteto studentė Simona (124,3 dbA), kuri už šį neįprastą rekordą „Simple Express“ autobusu į Rygą savaitgaliui keliaus nemokamai. Taip pat stipriausius balsus pademonstravo VGTU studentų atstovybės prezidentas Dionis (124,2 dbA), VGTU studentė Viktorija 124,1 (dbA), Vaida iš TTVAM (124,1 dbA). Greitosios pagalbos ar policijos automobilio sirenos sukeliamas garsas siekia 120 decibelų.

Kiekvienais metais, triukšmas kasdieniame žmogaus gyvenime sukelia vis daugiau sveikatos problemų – mokyklose, universitetuose, darbe, gatvėse, net namuose. „Simple Express“ paskatinti ir akcijoje dalyvavę studentai rytoj – Tarptautinę triukšmo prevencijos dieną pasitiks ramiai, be triukšmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų