REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fantastiško grožio Maljorkos sala, įsikūrusi netoli rytinės Ispanijos pakrantės, yra vienas turistų lankomiausių regionų Europoje, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt. Balearų salynas daugeliui asocijuojasi su pigiais viešbučiais ir nebrangiomis pramogomis. Maljorka garsi ne tik dėl savo nesibaigiančių vakarėlių ir sangrijos gurkšnojimu – joje išties yra ką veikti!

REKLAMA
REKLAMA

Maljorkoje apstu gražių ir kerinčių gamtos kampelių. Jei susiruošėte keliauti į šią salą, būtinai aplankykite bent vieną iš šio penketuko vietų – nepasigailėsite!

REKLAMA

5. Cala Castell

Cala Castell (nuotr.Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Cala Castell (nuotr.Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Maljorkoje rasite įvairiausių paplūdimių, daug jų dėl uolėtos pakrantės yra pasislėpę arba žinomi tik vietiniams. Viena tokių slaptų grožybių yra Cala Castell paplūdimys, esantis į šiaurę nuo Pollensa, salos šiaurės rytų pusėje.XIII a. ispanų kariuomenė naudojo jį kaip gynybos liniją. Šis paplūdimys pasiekiamas tik pėsčiomis arba laiveliu. Tačiau, nepatingėję susirasti šį tobulą gamtos kampelį, negalėsite atsidžiaugti iš jo atsiveriančiu, kvapą gniaužiančiu vaizdu.

REKLAMA
REKLAMA

4. Puerto de Soller

Puerto de Soller (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Puerto de Soller (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Puerto de Soller yra nuostabi vieta, norintiems pajausti tradicinę Maljorką. Ramybe dvelkiantis uostas suteikia galimybę visiškai atsipalaiduoti, sėdint vietinėje tavernoje, gurkšnojant ispanišką vyną ir stebint uosto gyvenimą. Jei to negana, leiskitės į nepaprastai romantišką ir vaizdingą pasivaikščiojimą pakrantės kopomis.

3. Palmos Santa Maria katedra (La Seu)

Palmos Santa Marija katedra (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Palmos Santa Marija katedra (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Neretai vadinama Maljorkos perlu, ši katedra yra viena iš būtinų pamatyti vietų Maljorkoje. Pradėta statyti 1231 m., baigta buvo tik XX a. pradžioje. Pasak legendos, karalius James II, jo kariams plaukiant į šią salą ir susidūrus su labai stipriomis audromis, pasakęs, kad, jei jų žygis bus sėkmingas, jis pastatysiąs katedrą Mergelės Marijos garbei. Jų žygis pavyko ir dabar galime džiaugtis šia nuostabaus grožio katedra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Cap de Formentor

Cap de Formentor (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Cap de Formentor (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Maljorkos Formentor pusiasalis yra neįprasto grožio gamtos kampelis. Vietinių laikomas vėjų susitikimo vieta,  Cap de Formentor yra šiauriausias pusiasalio taškas. Jo aukščiausias taškas yra 384 m. virš jūros lygio, kurį pasiekę negalėsite atsigrožėti šiaurės Maljorkos ir kitų šalia esančių Balearų salų grožiu. Jei keliausite žemiau esančia gatve, pasieksite Faro Formentor – nepaprastai dailų švyturį, apsuptą saugomos augmenijos. Tik nenusiriskite nuo skardžio ir saugokitės stipraus vėjo.1. Cuevas del Drach

REKLAMA

Cuevas del Drach (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Cuevas del Drach (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Gamtos stebuklas – Drach urvai – yra Maljorkos rytinėje pakrantėje, Porto Cristo mieste. Pirmieji Maljorkos gyventojai pavadino šiuos urvus Drakono vardu, tačiau jie drakoną vaizdavo kaip vienarankį, nepaprastos jėgos velnią. Šiuos natūraliai susiformavusius urvus yra tiesiog būtina aplankyti. Pasiekus urvo vidų, jį galimą apžiūrėti laivu arba pėsčiomis. Lankytojai taip pat gali apžiūrėti Martel ežerą – vieną didžiausių pasaulyje požeminių ežerų. Lankantis urve yra grojama klasikinė muzika, kas palieka dar didesnį įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų