REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po svarstymo pritarė Valstybės tarnybos įstatymo pataisų projektui, kuriame siūloma daryti konkursų į valstybės tarnybą egzaminų garso įrašus.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Seimas pritartų, konkurso į valstybės karjeros tarnautojo pareigas metu privalomai būtų daromas egzamino žodžiu (pokalbio) skaitmeninis garso įrašas, kuris būtų pridedamas prie konkurso protokolo ir saugomas konkursą organizavusioje įstaigoje teisės aktų nustatyta tvarka. Pretendentai po konkurso rezultatų paskelbimo turėtų teisę susipažinti su konkurso protokolu, jo išspręstu testu ir jo egzamino žodžiu (pokalbio) dalies skaitmeniniu garso įrašu.

REKLAMA

Siūloma tokiomis nuostatomis papildyti ir kandidatuojančių į vadovų pareigas konkursų tvarką.

Įstatymo pataisomis siūloma nustatyti, kad konkurso į karjeros valstybės tarnautojo ar vadovo pareigas metu keliems dalyvavusiems pretendentams surinkus vienodą balų skaičių, pirmenybė būti priimtam į tas pareigas būtų teikiama pretendentui, ne tik atlikusiam nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą arba baigusiam bazinius karinius mokymus, bet ir atlikusiam alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.

Projektui po svarstymo pritarė 54, susilaikė 6 Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų