REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinų automobilių industrijai tenka demonstruoti išskirtinius sugebėjimus stengiantis prisitaikyti prie didžiuliais tempais augančios paklausos, kintančių potencialių klientų poreikių, ir tuo pat metu varžytis su užsienio gamintojais, kurie į šią rinką žiūri didelėmis alkanomis akimis. Konkuruoti su ilgametę patirtį ir dažnai gerokai didesnes investicijas naujų modelių tobulinimui skirti galinčiomis kompanijomis patiems kinams būtų sunku, taigi natūralu, kad siekiant palengvinti šį darbą reikalingi „būdai sutrumpinti kelią“.

REKLAMA
REKLAMA

Legalus kelias yra tiesiog nusipirkti kokį nors sunkiai gyvuojantį automobilių gamintoją su visu prekės ženklu ir technologijomis – to daryti kinai tikrai nevengia. Kitas, gerokai pigesnis ir paprastesni metodas yra nučiupti patinkantį automobilį, jį išardyti ir pagaminti jo kopiją. Įdomu tai, kad Kinijos valdžios institucijos gina ir globoja savo kompanijas, todėl įrodyti „plagijavimo“ atvejų yra praktiškai neįmanoma.

REKLAMA

Tiesa, pastaruoju metu kinai stengiasi būti ne tokie įžūlūs ir dažniausiai nedideliais pakeitimais maskuoja „nukopijuotus“ modelius. Keletą puikių pavyzdžių galima pastebėti ir šių metų Pekino automobilių parodoje. Galbūt jų buvo ir daugiau, mes pateikiame tuos, kuriuos atpažinome. Derėtų pastebėti, kad kai kurie iš nurodytų automobilių yra konceptai, tačiau jei tik sulauks palankaus publikos vertinimo, labai tikėtinas yra ir jų pasirodymas Kinijos gatvėse. Kiek jie primena europiečiams puikiai pažįstamus modelius, spręskite patys:

REKLAMA
REKLAMA

10. „Great Wall Haval H7“ („Chevrolet Captiva“)

„Great Wall Haval H7“ („Chevrolet Captiva“) (nuotr. newspress.co.uk)„Great Wall Haval H7“ („Chevrolet Captiva“) (nuotr. newspress.co.uk)

9.  „GAC Trumpchi GS5“ („Subaru Forester“)

„GAC Trumpchi GS5“ („Subaru Forester“) (nuotr. newspress.co.uk)„GAC Trumpchi GS5“ („Subaru Forester“) (nuotr. newspress.co.uk)

8. „FAW Hongqi H7“ („Škoda Superb“)

„FAW Hongqi H7“ („Škoda Superb“) (nuotr. newspress.co.uk)„FAW Hongqi H7“ („Škoda Superb“) (nuotr. newspress.co.uk)

7. „Changan Raeton“ („Toyota Camry“)

„Changan Raeton“ („Toyota Camry“) (nuotr. newspress.co.uk)„Changan Raeton“ („Toyota Camry“) (nuotr. newspress.co.uk)

6. „Brilliance Great China II“ („Fisker Karma“)

„Brilliance Great China II“ („Fisker Karma“) (nuotr. newspress.co.uk)„Brilliance Great China II“ („Fisker Karma“) (nuotr. newspress.co.uk)

5. „Zotye Z600“ („Lada Kalina“)

„Zotye Z600“ („Lada Kalina“) (nuotr. newspress.co.uk)„Zotye Z600“ („Lada Kalina“) (nuotr. newspress.co.uk)

4. „Brilliance H530 REEV“ („Škoda Fabia“)

„Brilliance H530 REEV“ („Škoda Fabia“) (nuotr. newspress.co.uk)„Brilliance H530 REEV“ („Škoda Fabia“) (nuotr. newspress.co.uk)

3. „CH Auto Lithia“ („Audi R8“)

„CH Auto Lithia“ („Audi R8“) (nuotr. newspress.co.uk)„CH Auto Lithia“ („Audi R8“) (nuotr. newspress.co.uk)

2. „BYD Qin“ („Citroen DS4“)

„BYD Qin“ („Citroen DS4“) (nuotr. newspress.co.uk)„BYD Qin“ („Citroen DS4“) (nuotr. newspress.co.uk)

1. „Zotye T600“ („Audi Q5“)

„Zotye T600“ („Audi Q5“) (nuotr. newspress.co.uk)„Zotye T600“ („Audi Q5“) (nuotr. newspress.co.uk)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų