REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų pradžioje Italijos vyriausybė paskelbė planus peržiūrėti mokesčių sistemą. Didžiausia naujovė – CO2 mokesčio įvedimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pajamos, gautos iš šio mokesčio, būtų tiesiogiai panaudojamos projektams alternatyvios energetikos srityje įgyvendinti.

REKLAMA

Taip pat planuojama sugriežtinti drausminamąsias priemones vengiantiems mokėti mokesčius. Praėjusiais metais, patvirtinus naujas taupymo priemones ir padidinus mokesčius, pastebimas akivaizdus kapitalo nutekėjimo į kitas šalis didėjimas.

Finansų policijos duomenimis, kasmet legaliu būdu užsienio valstybėse (daugiausia  Šveicarijoje, San Marine ir Liuksemburge) Italijos piliečiai užregistruoja turto už maždaug 2,3 mlrd. eurų sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Degalų kainos gąsdina

Pasak LR ambasados Italijoje patarėjo Vaidoto Karvelio, kovo mėn. benzino kainos daugelyje Italijos degalinių perkopė 2 eurų už litrą ribą.

Pagal benzino kainą Italija pirmauja Europoje (pralenkdama Norvegiją ir Olandiją). Nėra argumentuotų paaiškinimų, kodėl benzinas yra brangiausias Italijoje, ypač atsižvelgiant į tai, kad Italija turi pakankamai diversifikuotą energetinių išteklių tiekimą, taip pat taiko vienodo dydžio akcizo mokesčius kurui kaip ir kitos ES šalys.

Viena iš priežasčių gali būtų suvaržymai vidaus rinkoje – degalinės negali pasirinkti laisvai kuro tiekėjo. Taip pat paslaugos, kurios tiekiamos šalies degalinėse, lyginant su kitomis Europos šalimis, yra ribojamos, tad negalėdamos gauti šalutinių pajamų degalinės dažnai yra priverstos taikyti didesnius kuro pardavimo mokesčius.

Statistiniai duomenys: nedarbo lygis 2011 metų pabaigoje siekė 9,2 proc. Metinė infliacija 2011 m.  siekė 3,28 proc. Didžiausią poveikį infliacijos kilimui darė kuro kainos, kurios per metus kilo 20 procentų.

Živilė Dargužytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų