REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino centras „Multikino“ pranešė įsigijęs ir įrengęs dar tris skaitmeninius kino projektorius ir taip tapęs pirmuoju Lietuvoje visiškai skaitmenizuotu kino centru.

REKLAMA
REKLAMA

Visose 7 kino centro salėse įrengus skaitmenines sistemas, viena jų buvo suprogramuota specialiai į ekranus 3D formatu sugrįžusiam „Titanikui“ taip, kad vaizdas pilnai atitiktų visus kino režisieriaus Jameso Camerono nurodymus, sakoma kino centro pranešime.

REKLAMA

„Pilnai baigus kino centro skaitmenizaciją ir į paskutinių reikalingų kino projektorių įsigijimą investavus daugiau nei pusė milijono litų, pavyko 300 vietų salę sukalibruoti taip, jog „Titaniko“ vaizdas būtų unikalus – žiūrovai gali būti tikri, jog filmą jie mato tokį, kokį nori parodyti jo kūrėjai. Šis atvejis iliustruoja, kokius privalumus skaitmenizacija sukuria kino centro lankytojams“, – sakė kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Pasak „Multikino“ atstovų, pilnai skaitmenizacijai kino centras ruošėsi nuo pat atidarymo: tada buvo įsigytas ir visas reikiamas kiekis 3D filmams žiūrėti skirtų akinių. R. Bilinsko teigimu, nuo šiol kino centras žiūrovams galės pasiūlyti ir platesnį repertuarą. „Skaitmeninio filmo laikmenos ir transportavimo kaštai žymiai mažesni. Be to, atsivežtą filmą, įrašius į vidinius projektorių serverius, bus galima rodyti ilgesnį laiką – ne 2 savaites, o mėnesį ar dar ilgiau, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų