REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybininkai parengė etikos kodeksą, kuris turėtų įvesti tvarką prekybininkų ir tiekėjų santykiuose, tačiau tiekėjų atstovai abejoja, kad kodeksas duotų realios naudos, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos įmonių asociacija iki kovo 15 d. parengs savo etikos kodeksą, kuris nustatytų bendradarbiavimo taisykles tarp prekybos tinklų ir tiekėjų bei užkirstų kelią įstatymiškam santykių reglamentavimui.

REKLAMA

Prekybininkų parengto etikos kodekso kol kas nematė dažniausiai prekybos tinklams oponuojančios Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas.

„Stebina tai, kad ir politikai labai palankiai žiuri į prekybininkų iniciatyvą, tačiau visi puikiai supranta, jog tarp skirtingų interesų grupių toks kodeksas, kuris neparemtas teisės aktais, atsakomybe, visiškai neveikia“, – įsitikinęs D. Arlauskas.

Jis mano, kad etikos kodeksu bandoma atitraukti dėmesį, sprendimo priėmimą, o arbitražas taip pat nebus naudingas, nes tiekėjai gali kreiptis į teismą, jei mato, kad jų interesai pažeidžiami.

REKLAMA
REKLAMA

„Nenormalu, kai tipinėse sutartyse nurodytas 80 d. atsiskaitymo terminas. Čia jokie arbitražai nepadės“, – sako D. Arlauskas.

Tuo tarpu Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Valdas Sutkus sako, jog jį jau piktina vis pasigirstančios kalbos, kad tiekėjai bijo pasiskųsti dėl prekybininkų veiksmų.

„Atrodo, kad mes gyvename ne Lietuvoje, Europos Sąjungoje, o kokioje Kolumbijoje. Bijo įmonės, bijo asociacijos. Per metus niekas nepateikė pasiūlymų ir pageidavimų pakeisti tai, kas yra blogai“, – sakė jis „Verslo žinioms“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų