REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą dėl sutikimo leisti suvaržyti Seimo nario Arvydo Vidžiūno laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras antradienį pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas išankstinio sutikimo leisti suvaržyti Seimo nario A. Vidžiūno laisvę dėl galimai padaryto administracinio teisės pažeidimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA

Administracinio teisės pažeidimo byloje nustatyta, kad Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų narys, pernai gruodžio 5 dieną kelyje Vilnius-Prienai- Marijampolė vairuodamas automobilį „Mercedes Benz E280“, važiavo 122 kilometrų per valandą greičiu ir šioje vietoje nustatytą 70 kilometrų per valandą greitį viršijo 52 kilometrais. Prokurorų nuomone, surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad Seimo narys pažeidė Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant išnagrinėti A. Vidžiūno administracinio teisės pažeidimo bylą teisme yra būtinas Seimo sutikimas. Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad už greičio viršijimą daugiau kaip 50 kilometrų per valandą vairuotojai yra baudžiami nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administraciniu areštu su teisės vairuoti transporto priemonės atėmimu šešiems mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ne pirmas kartas, kai parlamentaras A. Vidžiūnas turi problemų su teisėsauga, primena ELTA. Prieš dvejus metus A. Vidžiūnas už tai, kad vairavo automobilį neblaivus, buvo nubaustas 1500 litų bauda, jam 3 mėnesiams buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Ši nuobauda A. Vidžiūnui skirta už tai, kad 2009 m. gegužės 20-osios vakarą, būdamas neblaivus – nustatytas 0,83 promilės girtumas – vairavo automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų