REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sirijoje padaugėjus civilių aukų, abejojama stebėtojų misijos sėkme, pranešė BBC.

Sirijoje padaugėjus civilių aukų, abejojama stebėtojų misijos sėkme, pranešė BBC.

REKLAMA

Aktyvistai teigia, kad pirmadienį žuvo beveik 70 civilių, dauguma jų – Hamoje. Balandžio 12 dieną Sirijoje įsigaliojo paliaubos, dėl kurių susitarė Jungtinių Tautų pasiuntinys Kofi Annanas. Apskritai smurto Sirijoje sumažėjo, bet prezidento Basharo al-Assado vyriausybė pažeidinėja paliaubų susitarimą, nes iš miestų neišvedė karių ir neleidžia rengti taikių demonstracijų.

REKLAMA
REKLAMA

Aktyvistai teigia, kad civiliai baudžiami už tai, kad susitinka su JT stebėtojais. Pranešama, kad kariuomenė Hamoje apšaudė civilius ir taip nužudė apie 40 žmonių. Pasak aktyvistų, tas vietoves, kuriose apsilanko stebėtojai, vėliau užpuola vyriausybės kariai. Tuo tarpu Sirijos valdžia tvirtina, kad kovoja su „ginkluotų teroristų grupuotėmis“, kurios žudo civilius. Padėtis Deros mieste panaši.

REKLAMA

BBC reporteris teigia, kad situacija šiek tiek geresnė Homse, kur nuolat yra du JT stebėtojai. Todėl JT tikisi, kad, kai į Siriją nusiųs visus numatomus 300 stebėtojų, padėtis pasitaisys. Šiuo metu Sirijoje yra 11 neginkluotų stebėtojų. Balandžio 14 dieną JT priėmė rezoliuciją dėl 30 stebėtojų nusiuntimo, o praėjusį šeštadienį tą skaičių padidino iki 300. K. Annanas sakė, kad stebėtojų dislokavimas galėtų prasidėti jau kitą savaitę.

JAV teigia, kad, turint omenyje Sirijos reputaciją, stebėtojų misija yra rizikinga ir pavojinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų