REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pirmadienio Kauno autobusų keleiviai gali pasinaudoti paslauga pavėžėti savo dvirates transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Išklausius Lietuvos dviratininkų bendruomenės bei transporto specialistų rekomendacijas, nuspręsta pirmiausia tokią paslaugą teikti 3–iojo maršruto autobusuose. Šiuo maršrutu tarp Šilainių ir Panemunės (nuo vienos iki kitos ligoninės) kursuojantis autobusas pakeliui pravažiuoja ne vieną miesto rajoną bei Kauno centrą, kur gausu lankytinų vietų bei įrengti dviračių takai.

REKLAMA

„Lietuvos dviratininkų bendruomenė jau kelerius metus kėlė šį klausimą. Dviratininkams pasitaiko įvairių netikėtumų, kartais sugenda dviratis. Tada jiems tenka jį pėstiems parsistumti namo. Pernai buvome sutarę su taksi paslaugas teikiančiomis firmomis, kad leistų automobiliais vežti dviračius. Šiemet į miesto gatves išvažiuoja autobusai su specialiais laikikliais dviračiams“, – pasakojo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo dienomis miesto gatvėmis kursuos trys, o šeštadienį ir sekmadienį – du autobusai, turintys specialius laikiklius. Šie autobusai į stotelę atvažiuos maždaug kas pusvalandį. Informaciją apie važiavimo laiką galima sužinoti internete, maršrutai pažymėti specialiu dviračio ženkliuku.

Autobusų priekyje sumontuoti laikikliai vienu metu leis vežti 2 dviračius. Dviratininkams, norintiems pasinaudoti šia paslauga, reikės įsigyti papildomą važiavimo bilietą. Perkant autobuse, bilietas kainuos 2 litus. Bilietą perkant spaudos kioske, jis kainuos šiek tiek pigiau. Moksleiviams, studentams ar senjorams, besinaudojantiems keleivio nuolaidomis, už dviračio vežimą teks mokėti visą kainą.

Norintys autobusu vežti dviratį privalo pirmiausia leisti sulipti keleiviams be dviračių. Tada, priėjus prie priekinių durų, reikia apie dviratį informuoti vairuotoją ir palaukti, kol jis išlips ir jį įtvirtins. Vairuotojui grįžus į autobusą, dviratininkas galės sumokėti už važiavimą ir vežamą dviratį. Keleivis iš anksto turės informuoti vairuotoją, kurioje stotelėje ketina išlipti ir atsiimti bagažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų