REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate buvo paminėta visai valstybei svarbi istorinė sukaktis – Lietuvos Respublikos paso 20-metis.

REKLAMA
REKLAMA

Minint šią sukaktį Policijos komisariate surengta asmens dokumentų ekspozicija. Viena parodos dalis skirta Nepriklausomos Lietuvos 20-mečiui – stenduose eksponuojami per šį laikotarpį išleistų pasų bei asmens tapatybės kortelių pavyzdžiai. Antroji parodos dalis skirta seniesiems asmens dokumentas. Vienas seniausių parodos dokumentų – 100 metų pasas, išduotas Rusijos imperijos. Parodoje yra pasų, gimimo metrikų, išduotų prieš 70–80 metų, su pirštų atspaudais, senovinėmis nuotraukomis. Policijos komisariato darbuotojai ir svečiai gali apžiūrėti ir dar vieną parodą – Ukmergės meno mokyklos, Dailės skyriaus auklėtinių piešinius. Tai galimybė į pilietiškumą ir asmens dokumentą pažvelgti vaikų akimis. Piešiniuose galima įžvelgti ir savęs, kaip Lietuvos Respublikos piliečio, suvokimą.

REKLAMA

Balandžio 20 d. Ukmergės policijos komisariate buvo surengtas renginys, skirtas asmens paso 20-mečiui. Į renginį buvo pakviesti žmonės, kuriems pirmiesiems Ukmergės rajone buvo įteikti asmens pasai. „Jūs pirmieji suskubote įgyti Lietuvos Respublikos asmens dokumentus, o tai reiškia, kad tikrai tikėjote mūsų valstybės ateitimi. Šiandieną norime Jums įteikti tai liudijančius pažymėjimus“, – sakė rajono policijos vadovas Rolandas Kiškis ir įteikė tai liudijančius asmens dokumentus. Dviem renginio dalyviams – sutuoktinių porai Nijolei Eugenijai ir Vytautui Stoniams – buvo pakeisti ir asmens dokumentai: tie patys, kuriuos jie gavo prieš 20 metų. Simboliškai sutapo, kad tądien asmens dokumentas buvo įteiktas ir Kraštotyros muziejaus direktorei Vaidai Sakolnikienei.

REKLAMA
REKLAMA

Migracijos poskyrio viršininkė Jolanta Rinkevičienė visiems papasakojo įdomių faktų iš paso istorijos. Nuostabų koncertą renginio dalyviams dovanojo jaunieji Meno mokyklos talentai: mokytojo Ričardo Kamarausko vadovaujamas klarnetų trio – Arnas Pelakauskas, Haroldas Liumparas ir Ričardas Kamarauskas; mokytojo Antano Pociaus auklėtinė akordeonistė Ieva Šveckytė ; saksofonų kvartetas – Miglė Kiliotaitytė, Minvydas Baranauskas, Vidmantas Girnys ir jų mokytojas Nikolajus Kononovas.

Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės r. policijos komisariato informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų