REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ „Karštojoje temoje“ žurnalistės Birutės Žemaitytės straipsnis „Vilnių skandina skolos“. Balandžio pradžioje Vilniaus savivaldybė kreipėsi į teismą reikalaudama atlyginti miestui nuostolius. Beveik milijardo litų skola per kelerius pastaruosius metus esą susidarė dėl to, jog Lietuvos sostinės biudžetui tenkanti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalis yra gerokai mažesnė negu kitoms savivaldybėms. Vilniui, vienam iš keturių miestų-donorų, pabodo būti kitų Lietuvos miestų ir regionų maitintoju. Vilnius ne tik reikalauja grąžinti skolą, bet ir ginčija vieną iš savivaldybių biudžetų formavimo principų, pagal kurį dalis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, ir Mažeikių rajone surinkto GPM perskirstoma skurdesnėms savivaldybėms. Centrinė valdžia tai vadina mėginimu atimti pinigus iš kitų savivaldybių.

REKLAMA
REKLAMA

Rubrikoje „7 dienos“ – straipsnis „Suvaržyta žurnalistų laisvė“. Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad knygą „Tikroji Daktarų istorija“ parašęs žurnalistas Dailius Dargis neva pažeidė Henriko Daktaro šeimos teises. Knygos autoriaus ir leidėjų „nuodėmės“ įvertintos 6 tūkst. litų, nors prašyta net 150 tūkst. litų. Sprendimą ketina skųsti abi pusės, todėl verta pažvelgti į šiuo metu susiklosčiusią situaciją dėl žiniasklaidos laisvės.

REKLAMA

Kriminalinio pasaulio niuansus nagrinėjančioje rubrikoje „Tryliktasis puslapis“ skaitykite žurnalisto Dailiaus Dargio straipsnį „Senelio pasakos apnuogino Daktarų bosą“. Senosios mafijos veteranas Jonas Bielskis, pravarde Senelis, pabūgo pažvelgti buvusiems bičiuliams į akis, todėl liudijo vaizdo konferencijoje.

Rubrikoje „Savaitės interviu“ – pokalbis su Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Ligitu Kernagiu. Jis įtaria, kad statant suskystintų gamtinių dujų terminalą gali būti švaistomi šimtai milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

Rubrikoje „Spindintis gyvenimas“ – interviu su operos primadona Irena Milkevičiūte, kuriai balandžio 14 dieną sukako 65 –eri. Visą gyvenimą paskyrusi scenai tądien ji buvo joje su dukra Asmik Grigorian.

JAV pagamintas naujos kartos melo detektorius melą atpažįsta iš akių. Apie šį išradimą pasakoja rubrika „Ateities pranašai“.

„Technologijų“ rubrika supažindina su nauju bendrovės „Canon“ pristatytu fotoaparatu „EOS 60Da“, skirtu astronomijos entuziastams.

Bet tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite  perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)

Viršelis (nuotr. Gamintojo)Viršelis (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų