REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaras, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas siūlo kurti naują Lietuvos Konstituciją, padėsiančią pagrindus „Trečiajai Respublikai“. Tokią idėja „tvarkiečių“ lyderis išsakė šeštadienį Kaune vykusiame X partijos kongrese.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pranešime R. Paksas pabrėžė tiesioginės demokratijos instituto atsiradimo šalyje svarbą, nes atstovaujamoji demokratija, pasak „tvarkiečių“ lyderio, vis mažiau sugeba įgyvendinti piliečių valią, o jų rinkti atstovai įgyvendina atskirų individų norus bei įgeidžius.

REKLAMA

„Vargu ar šiandien dar reikia ginčytis dėl akivaizdaus dalyko: atstovaujamoji demokratija vis mažiau sugeba įgyvendinti piliečių valią, o jų rinkti atstovai įgyvendina atskirų individų norus bei įgeidžius. Tokių pavyzdžių - į valias. Tiesioginės demokratijos instituto valstybėje sukūrimas, jo stiprinimas, kaip ir daugelis mano aukščiau paminėtų dalykų, neįmanomas be naujos Lietuvos Respublikos Konstitucijos“, - kalbėdamas kongrese sakė „tvarkiečių“ lyderis R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 16 tūkstančių narių turinčios partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko nuomone, naujosios Konstitucijos kūrimas ir įgyvendinimas gali tapti būtent tuo nacionaliniu projektu, kuris valstybę pagaliau atgręžtų į žmogų.

„Naujas Pagrindinis įstatymas atverstų naują mūsų istorijos puslapį. Jis padėtų konstitucinius pagrindus Trečiajai Respublikai ir ženklintų tą ribą, ties kuria baigiasi daugiau negu du dešimtmečius trukęs pereinamasis laikotarpis. Antroji Respublika ir jos Konstitucija savo galimybes jau išsėmė. Metas tai pripažinti ir drąsiai žengti į priekį“, - sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jubiliejinio - dešimtojo partijos Tvarka ir teisingumas kongreso delegatai priėmė partijos 2012 metų Seimo rinkimų programą, pakoregavo partijos įstatus bei priėmė rezoliuciją, kurioje Lietuvos Seimą paragino kitus metus paskelbti legendinių tautos lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno metais.

Kongrese padėkos raštais ir medaliais buvo pagerbti ir apdovanoti partijos steigėjai, aktyviausi jos nariai, labiausiai prisidėję prie partijos idėjų ir jos siekių propagavimo, jų perteikimo visuomenei, teigiama partijos Tvarka ir teisingumas pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų