REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos sinoptikai teigia, kad ateinanti gegužė šalyje gali būti šalčiausia per šimtmetį. Prognozuojama, kad su geguže į Jungtinę Karalystė net atkeliaus sniegas, minusinė temperatūra ir geliantis vėjas, skelbia šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Žiemiški orai pakeis lietingą balandį. Sinoptikai jau perspėja apie galimus potvynius ir audras, kurios kils per kelias ateinančias dienas. Meteorologijos biuras jau perspėjo, kad Britanijos pietvakariuose, Londone, pietryčiuose, Velse ir vakarinėje Anglijos dalyje gali kilti potvynių, o vėjo gūsiai sieks 26 metrus per sekundę.

REKLAMA

Visoje šalyje numatoma kruša. Temperatūra šiaurėje ir Škotijoje gali smuktelėti iki 2 laipsnių šalčio.

Sinoptikai taip pat skelbia, kad nepaisant besitęsiančios sausros, stiprios liūtys kai kur gali sukelti potvynių, net ir tose vietovėse, kur įvesti vandens naudojimo apribojimai.

Bendrovės „WeatherAction“ sinoptikai skelbia, kad ateinanti gegužė bus šalčiausias arba vienas iš šalčiausių per 100 metų Rytų Anglijoje. Specialistai teigia, kad link Britanijos artėja permainingas frontas, kuris atneš tiek audrų, tiek ir saulėtų dienų. Ateinančios savaitės pradžioje daugiausia lis šalies vakaruose, o vėliau lietus pasieks ir rytinę šalies dalį, kuri yra paskelbta sausros zona. Sinoptikai teigia, kad sausiausią per 29 metų kovą pakeisiantis balandis bus lietingiausias istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų