REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nei metams nepraėjus po teismo nuosprendžio už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, 48 metų šiaulietis V. N. vėl sulaikytas su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Jo vairuojamą „VW Golf" Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai balandžio 19-osios rytą sustabdė  Šiauliuose, Statybininkų g. Automobilio salonas buvo prikimštas cigarečių „Minsk", „Fest", „Saint George" pakeliais, paženklintais baltarusiškomis banderolėmis. Tarp jų buvo rastas ir plastikinis penkių litrų talpos indas su skysčiu, kuris skleidė stiprų spirito kvapą. 

Tyrimą perėmę Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą ir garaže, kuriuo naudojasi šiaulietis, atliko kratą. Čia, pasirodo, buvo tikras kontrabandinių rūkalų sandėlis. Pareigūnai  rado 13 490 pakelių tokių pat cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis bei per 40 litrų spirito. Bendra iš V. N. paimtų cigarečių rinkos vertė siekia beveik 108 tūkst. litų. Baudžiamasis kodeksas tiems, kas, pažeisdamas nustatytą tvarką, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Baudą už analogišką nusikalstamą veiką teismas jau yra paskyręs V. N. praėjusiais metais. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai jį sulaikė irgi vieną balandžio rytą  kelyje Panevėžys-Šiauliai, ties posūkiu į Raudondvarį, vairuojant automobilį „Volvo S40" link Šiaulių.

Kai, patruliai davė ženklą sustoti, jie tenorėjo patikrinti jiems įtarimą sukėlusio automobilio bei vairuotojo dokumentus. Tačiau nerimastingas vairuotojo elgesys išprovokavo paprašyti jo praverti bagažinės dangtį.  Atidarius jį, ant asfalto vos nepabiro cigarečių su Baltarusijos banderolėmis pakuotės. Iš viso čia buvo rasti 7 622 pakeliai  kontrabandinių „Minsk".

V. N. pareigūnams sukūrė istoriją, jog pigių rūkalų - po 3 Lt 30 ct - jam pasiūlė nepažįstamas asmuo Vilniuje esančioje Gariūnų turgavietėje. Jis patikėjęs tam asmeniui automobilio raktelius, ir šis jo „Volvo" atvairavo aklinai prikimštą kontrabandinių cigarečių. Šiaulietis norėjęs atlikti kilnią misiją - pigiomis cigaretėmis aprūpinti savo gimines ir pažįstamus. Žinoma, ši jo versija pareigūnams kėlė šypseną. Juo labiau, kad  vyras su savimi vežėsi ir didelę pinigų sumą - per 10 tūkstančių litų. Paprastai didelėmis grynųjų pinigų sumomis disponuojama, sudarant nelegalius pirkimo-pardavimo sandėrius. V. N., pasitelkęs savo lakią vaizduotę, bandė pareigūnams įteigti, jog tuos pinigus jam davusi Vilniuje gyvenanti studentė dukra automobiliui nupirkti. Šis jo paaiškinimas taip pat kėlė šypsnį - gerai, matyt, šiais laikais studentai gyvena, seniau tėvai studentus šelpdavo, dabar, pasirodo, atvirkščiai...

Už 60 tūkstančių vertės kontabandinių cigarečių krovinio gabenimą teismas jam skyrė 13 000 litų baudą ir visas cigaretes konfiskavo. Baudos vyras dar nesumokėjo ir, matyt, nauju kontrabandiniu kroviniu nutarė kompesnsuoti patirtus nuostolius.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų