REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeityje puikus irkluotojas, o dabar Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas, UAB „Baltaura“ vadovas Dainius Pavilionis balandžio 10 d. iš Klaipėdos (čia įregistruota jo įmonė) apylinkės teismo gavo pranešimą, kad jį į teismą padavė dviejų olimpinių žiemos žaidynių dalyvis, kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas, besirengiantis savo trečiosioms olimpinėms žaidynėms Sočyje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2006 m. iki 2009 m. sportininką rėmusį D. Pavilionį ištiko kone šokas. „Esu labai nustebintas ir sukrėstas tokio akibrokšto – žmogui dariau gera, iš savo įmonės pinigų jam mokėjau stipendiją. Viską juodu ant balto turiu susirašęs, kiek sportininkas per tuos metus gavo sportinės įrangos – aprangos, batų, slidžių, apkaustų. Vienais metais – už 6 tūkst. Lt, kitais – už 10 tūkst. Lt, dar kitais – už 4 tūkst. 690 Lt. 2006 m. Vitalijus buvo įdarbintas mano įmonėje, gavo atlyginimą. Dabar jis per teismą iš manęs reikalauja 22 tūkst. Lt. Esu šokiruotas. Dokumentai, kurie pateikti teismui, yra padirbti, oficialiai sportininkai viskas išmokėta, gal pasilikusi kokia nors 2 tūkst. Lt skola“, – savo nuoskaudos neslepia D. Pavilionis.

REKLAMA

V. Rumiancevas dirbti į UAB „Baltaura“ buvo priimtas 2006 m. rugsėjo mėnesį. Žinomas kalnų slidininkas ir Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos prezidentas Paulius Augūnas kreipėsi į D. Pavilionį, prašydamas, ar jis negalėtų padėti V. Rumiancevui, kad jis nemestų kalnų slidinėjimo „Baltauros“ vadovas, didelis kalnų slidinėjimo ir irklavimo entuziastas, ištiesė pagalbos ranką, įmonėje oficialiai įdarbino V. Rumiancevą.

REKLAMA
REKLAMA

„Įmonei tai buvo ir reklama, kadangi rengiame „Head“ taurės kalnų slidinėjimo varžybas, stengiamės padėti sportininkams. Vitalijui pastoviai mokėjome atlyginimą – per tą laiką sportininkas gavo 50 tūkst. Lt. Su Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos prezidentu Pauliumi Augūnu bei pačiu Vitalijumi sutarėme, kad jį remsiu iki Vankuverio olimpinių žiemos žaidynių“, – sako D. Pavilionis.

V. Rumiancevas iš UAB „Baltauros“ buvo atleistas 2009 m. spalio 9 d. Po olimpinių žaidynių jis porą sykį buvo pasirodęs įmonėje, pradėjo kalbėti apie kažkokius pinigus. Olimpiečiui D. Pavilionis pasakė, kad Lietuvoje, prasidėjus krizai, nelengva jo vadovaujamai įmonei, todėl V. Rumiancevui pasiūlė palaukti geresnių laikų, kai įmonė tvirčiau atsistos ant kojų, tada gal ir galės jam toliau padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Pavilionis pripažįsta, kad jo remiamas kalnų slidininkas nebuvo „auksinis berniukas“ – tai pakliūdavo į kokią nors eismo įvykį, tai reikėdavo už jį sumokėti antstoliams, turėjo pravaikštų.

„Buhalterė surinko visą sportininko istoriją – nežinau, kas Vitalijų paskatino nunešti teismui sufabrikuotus dokumentus ir dabar jis bando prisiteisti jam nepriklausančius kažkokius pinigus. Sportininku rūpinausi kaip savo sūnumi, dėl jo viską darydavau. Kai jis susilaužė koją, bėgau pas gydytojus, guldžiau į ligoninę, jį lankiau.

REKLAMA

Kada sportininkas pasiskundė man, jog neturi kur treniruotis, su juo bei draugais dukart važiavome į kalnus Austrijoje – apmokėdavau nakvynę, maitinimą. Po viso šito pradedu nelabai suprasti, ką žmonės mąsto. Gal mes esame nenormalūs, stengdamiesi padėti kitiems. Gal iš viso padėti nereikia?“ – mąsto UAB „Baltaura“ direktorius.

D. Pavilionis išgyvena, kad, kol dar nepriimtas teismo sprendimas, įmonės banko sąskaitoje areštuota 22 tūkst. Lt, per 30 dienų jis turi parašyti visus prieštaravimus. Jis jau surinko visus dokumentus, kurie liudija, jog kalnų slidininkui atiduota sportinio inventoriaus už daugiau kaip 20 tūkst. Lt.

REKLAMA

„Kaip ir Rumiancevas mums yra skolingas, o ne mes jam. Kadangi jis padirbinėja dokumentus, tai kreipsimės į teismą, kad juo būtų rimčiau užsiimta. Sportininkas netgi nerodo pinigų, kurie už jį buvo sumokėti anstoliams. Tai – 1662 Lt. Jis turėjo krūvą nemokamų atostogų, pravaikštų – du mėnesius nebūdavo nei treniruočių stovyklose, nei darbe“, – sako D. Pavilionis.

D. Pavilionio vadovaujamos „Baltaura“ ir toliau stengsis padėti tuos, kuriems reikia padėti. „Vienu žmogumi nesibaigia gyvenimas. Deguto šaukštas į medaus statinę nesugadina viso medaus“, – įsitikinę D. Pavilionis.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų