REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veik paskutinę akimirką atsiradęs liudytojas šlagerių karalienės Vitalijos Katunskytės sūnaus, 31-erių metų Dariaus Šidlausko, byloje jo neišgelbėjo.

Veik paskutinę akimirką atsiradęs liudytojas šlagerių karalienės Vitalijos Katunskytės sūnaus, 31-erių metų Dariaus Šidlausko, byloje jo neišgelbėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę Šiaulių miesto apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu sužalojus žmogų ir skyrė jam laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Cigaretė nevirto taikos pypke

28-erių šiaulietis Andrius K., kurio sužalojimu kaltinamas D. Šidlauskas, buvo perdurtas praėjusių metų gegužės 15-osios naktį. Nukentėjusiajam pažeista šlaunies arterija bei vena. Jam teko gydytis Respublikinėje Šiaulių ligoninėje bei Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje. Dar 40 lovadienių reabilitacija truko sanatorijoje.

Baudžiamosios bylos duomenimis, šiauliečio Andriaus K. draugas lošė žaidimų aparatais, o jis tuo metu plepėjo su trimis jaunuoliais. Staiga prie šiauliečio priėjęs netoliese buvęs vaikinas pradėjo konfliktuoti. Andriui K. pavyko išvengti incidento ir jis su jaunuoliais išėjo į lauką parūkyti. Nepažįstamasis išsekė iš paskos. Čia jis, mėtydamas replikas, puolė prie rūkančiojo ir jie abu susikibę griuvo ant žemės. Aplinkui buvę žmonės besiritančių vaikinų nespėjo net išskirti, kai muštynių iniciatorius pašoko ir nubėgo, o Andrius K., atsistojęs ir susigriebęs už kirkšnies, paprašė jam iškviesti medikus. Po šiauliečio sužalojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Peilio nematė

Nukentėjusysis teigė, jog praėjusių metų gegužės vakarą užsuko į lošimų saloną palošti. Ten susitiko D. Šidlauską. Šis esą pradėjo prie jo kabinėtis: klausė, kas jis ir ko nori.

„Ar nežinai, kas čia toks? Važiuok iš čia“, – tokią frazę nukentėjusysis teigė išgirdęs lauke, kai išėjo su draugais parūkyti. Andrius K. teigė smūgio nejutęs ir peilio nematęs, tik kai kėlėsi nuo žemės, išvydo krauju permirkusius drabužius.

Nukentėjusysis teigė iki šiol jaučiąs sužalojimo pasekmes: jam kūne liko randai, be to, jis iki šiol negalįs aktyviai sportuoti, o tai jam yra itin svarbu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neigė sužalojęs

Teisiamasis savo kaltės ir tuo, jog galėjo būti konflikto su nukentėjusiuoju iniciatoriumi, nepripažino, bet fakto, jog lemtingą vakarą tarp jo ir Andriaus K. buvo kilęs konfliktas, o vėliau įvyko ir grumtynės, neneigė.

D. Šidlauskas pasakojo apie 20 minučių pabuvęs lošimų salone, vėliau šnektelėjęs su nukentėjusiuoju. Akių kontaktą su Andriumi K. D. Šidlauskas pavadino priešišku. D. Šidlauskas prisiminė, jog jam išėjus į lauką jo paprašė pridegti cigaretę. Teisiamojo žodžiais, tuo metu Andrius K. buvo su trimis draugais, kilo įtampa, nukentėjusysis jam trenkė į veidą, netrukus abu susikibo. Kad yra ieškomas kaip įtariamasis, D. Šidlauskas sužinojo tik praėjus keturiems mėnesiams po nusikaltimo.

REKLAMA

Kuo šiaulietis sužalotas – iki šiol neaišku

Baudžiamojoje byloje taip ir nebuvo surasti du liudytojai ir nenustatytas daiktas, kuriuo buvo sužalotas nukentėjusysis. Byloje minimi trys D. Šidlausko turėti raktai. Teismo nuomone, jais Andrius K. negalėjo būti perdurtas.

Kaip nustatė Šiaulių miesto apylinkės teismas, D. Šidlauskas per konfliktą su nukentėjusiuoju Andriumi K. tiksliai nenustatytu duriančiu daiktu vieną kartą smogė savo aukai į pilvą bei kartą – į kairės kirkšnies sritį. Šie šiauliečio sužalojimai buvo įvertinti kaip nesunkus bei sunkus sveikatos sutrikdymas.

REKLAMA

Už moralinę žalą – 30 tūkstančių litų

Šiaulių miesto apylinkės teismui pakako įrodymų D. Šidlauską pripažinti kaltu. Teismas jam skyrė 6-erių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Į bausmės laiką įskaičiuotas laikinojo suėmimo terminas, trukęs nuo praėjusių metų liepos 4-osios iki nuosprendžio paskelbimo dienos.

Teismas patenkino ir tris civilinius ieškinius. Iš nuteistojo D. Šidlausko Ligonių kasai už nukentėjusiojo gydymą priteista daugiau kaip 14 tūkstančių litų, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Šiaulių skyriui už pašalpų mokėjimą nukentėjusiajam iš D. Šidlausko priteista daugiau kaip pusketvirto tūkstančio litų. 30 tūkstančių litų iš nuteistojo priteista nukentėjusiojo moralinei žalai atlyginti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis nuosprendis dar negalutinis – per 20 dienų jis gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

D. Šidlauskas praeityje jau teistas penkis kartus. Pirmąjį kartą teismo verdiktą išklausė – 1996-aisiais, būdamas šešiolikos metų. Pastarąjį kartą – 2007-ųjų balandį – Šiaulių apygardos teismas D. Šidlauską nuteisė už prekybą su žmonėmis bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. D. Šidlausko teistumas iki Andriaus K. sužalojimo nebuvo išnykęs.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų